AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Νοε 2015

Πλακιωτάκης από Σάμο: "Πρωθυπουργός ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ"


"Ο Nεοδημοκράτης ψηφίζοντας πρόεδρο ψηφίζει τον επόμενο πρωθυπουργό" δήλωσε από την Σάμο ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, προκειμένου να τονίσει την σημασία των προσεχών εκλογών στο κόμμα που αντιπροσωπεύει.

Τον γραμματέα της Κ.Ο. καλωσόρισε στα γραφεία της Ν.Ο.Δ.Ε Σάμου ο πρόεδρός της, Νίκος Στεφανής, που απο κοινού με τον κ. Πλακιωτάκη εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στον λαό της Γαλλίας για το τρομοκρατικό χτύπημα.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο κ. Πλακιωτάκης υποστήριξε ότι "ο επόμενος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα πρέπει να είναι νεοδημοκράτης και κοινοβουλευτικός".

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ο νέος πρόεδρος, ανέφερε την αποφασιστικότητα, την τόλμη, την ενωτικότητα και την ικανότητα να αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος.

"Η Νέα Δημοκρατία είναι η σταθερά του πολιτικού συστήματος και το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και στο Ευρώ. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι επώδυνο. Γι αυτό πρέπει να είμαστε μια υπεύθυνη αντιπολίτευση που θα προσεγγίσει εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που είχαν απομακρυνθεί λόγω των επώδυνων μέτρων που πήραμε  και να συμπεριφερθούμε ως εν δυνάμει κυβερνηση" δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης και συνέχισε: "Η Ν.Δ. πρέπει να κάνει αλλαγές σε πρόσωπα,σε οργανωτικό επίπεδο και να καταθέσει την εναλλακτική πρόταση για την διακυβέρνηση της χώρας".

Για το μεταναστευτικό ζήτημα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει σωστούς χειρισμούς ενώ ανέλαβε δεσμεύσεις στην Ε.Ε που δεν μπορεί να υλοποιήσει.

Για να επιλυθεί το πρόβλημα είπε πρέπει να συνεργαστεί η Τουρκία με την Ε.Ε και να εφαρμόσει τα πρωτόκολλα επανεισδοχής που έχει υπογράψει. "Δεν συμφωνούμε με τις κοινές περιπολίες, ούτε με την κοινή συνδιαχείριση αλλά μόνο με την συνεργασία. Η ταυτοποίηση πρέπει να γίνεται στην Τουρκία", τόνισε ο Γραμματέας της Κ.Ο της Ν.Δ. Ο κ. Πλακιωτάκης επισκέφτηκε το Λιμάνι Μαλαγαρίου όπου βρίσκονται οι μετανάστες αλλά και το λιμεναρχείο προκειμένου να συνομιλήσει με τους λιμενικούς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν λόγω του μεταναστευτικού.

Ο βουλευτής εκπροσώπησε την αξιωματική αντιπολίτευση στις εορταστικές εκδηλώσεις για τα 103 χρόνια από την Ένωση της Σάμου με την Ελλάδα.

Πηγή: era-aegean.gr