AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Νοε 2015

Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου για τις "ψευδείς" πιστοποιήσεις θανάτων

 


Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά τα εξής: "Ο Ιατρικός Σύλλογος Σάμου παρακολουθεί σοβαρά προβληματισμένος τις καταγγελίες στον Τύπο σχετικά με την οδηγία-υποχρεωτική άσκηση-του Διοικητή του Νοσοκομείου Σάμου και του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας για την αντιμετώπιση του νεκρού από το ναυάγιο.

Κάνουμε γνωστό και σε αυστηρό τόνο πως η διαδικασία που προτείνεται από πλευράς Διοίκησης Νοσοκομείου Σάμου είναι παράνομη και αντιδεοντολογική, ηθικά απαράδεκτη και εκθέτει τη θέση της χώρας και την ιατρική δεοντολογία.

Γνωστοποιούμε επίσης στους συναδέλφους που υποχρεώνονται να υπογράψουν τέτοιου είδους πιστοποιητικά ότι ο θάνατος από πνιγμό είναι σαν γεγονός βίαιος θάνατος και κανένας μα κανένας ηθικός ή άλλος νόμος δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μην γίνεται νεκροτομή.

Το νομικό δίκαιο σύγχρονης ευρωπαϊκής χώρας και η ιατρική δεοντολογία υποχρεώνουν αυτά τα περιστατικά να υποβάλλονται σε ιατροδικαστική εξέταση.

Γι' αυτό λοιπόν επανερχόμαστε και ερωτούμε τον Διοικητή και τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας εάν και κατά πόσο υπάρχει σήμερα ανάγκη πρόσληψης Ιατροδικαστή μετά τα τραγικά γεγονότα που έχουν παρουσιαστεί και τί πρόκειται να πράξει σ' αυτή την κατεύθυνση, καθώς και τον τρόπο που θα λύσει το πρόβλημα που θα προκύψει τον άλλο μήνα μετά την απόφαση των Παιδιάτρων για μόνο πέντε ενεργείς εφημερίες έκαστος, την κάλυψη της Παιδιατρικής και την εύρυθμη λειτουργία της
".