AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Νοε 2015

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου!


Στο κατάμεστο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων, στην Αθήνα, βραβεύτηκε το βράδυ της Δευτέρας από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, ως «Νησίδα Ποιότητας Εθελοντισμού» στην Ελλάδα.

Για 16η χρονιά η Κίνηση Πολιτών για μια Ανοικτή Κοινωνία και το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού οργάνωσαν με επιτυχία τη βράβευση και ανάδειξη εθελοντικών ομάδων που ξεχωρίζουν για την προσφορά τους.

Την επιλογή έκανε Ελλανόδικη Επιτροπή, με πρόεδρο φέτος τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο-πρόεδρο Συμβουλίου Επικρατείας ε.τ., και μέλη τους Εβίτα Αράπογλου-ιστορικό Τέχνης, Θανάση Βαλτινό-συγγραφέα- Ακαδημαϊκό, Δημήτρη Βλαστό-Πρόεδρο Ιδρύματος Μποδοσάκη, Καθ. Αναστάσιο Βρεττό-Πρόεδρο ΔΣ «Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος», Λήδα Κοντογιάννη-Γενική Διευθύντρια Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης και Σοφία Παπαϊωάννου-δημοσιογράφο.

Η κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε το καταδυτικό, περιβαλλοντικό, κοινωνικό, διασωστικό-ανθρωπιστικό  έργο του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου, ενώ προβλήθηκε και τρίλεπτο βίντεο με τις δράσεις του:




Με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου Αλέξανδρος Μαλαγάρης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τα μέλη της Κίνησης Πολιτών, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και τους παρευρισκόμενους. Ορμώμενος από τα λόγια της εκπροσώπου του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στο ανατολικό Αιγαίο, ο κ. Μαλαγάρης έκανε ιδιαίτερη μνεία στους παρόντες αυτοδύτες διασώστες Δημήτρη Σιγανό, Γιώργο Στάντζο και Νίκο Τσουμάκη.

Το παρατεταμένο χειροκρότημα, οι επευφημίες και τα θετικά σχόλια επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά πως η κοινωνία συμπορεύεται και υποστηρίζει το έργο του Σ.Α.Σ.

Οι βραβευμένοι του 2015, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες «Αμυμώνη», το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού, η Εστία «Άγιος Νικόλαος», η ΜΚΟ «Μπορούμε», οι Φαρμακοποιοί του Κόσμου, η Wise Greece και ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, προβάλλουν με ανιδιοτέλεια  τη σημασία του εθελοντισμού, όχι μόνο για την αντιμετώπιση των προβλημάτων πρόνοιας των τελευταίων ετών, αλλά και για την προώθηση καινοτόμων αντιλήψεων που ανοίγουν τον δρόμο για την ανάδειξη της χώρας μας.

Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ευχαριστεί θερμά το τοπικό τμήμα Σάμου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού για την υποστήριξη στην όλη διαδικασία αξιολόγησης και βράβευσης.

Δείτε φωτογραφίες από την τελετή βράβευσης!











Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα "Samos Divers - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ΣΑΜΟΥ" στο Facebook