AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Νοε 2015

Συγκέντρωση στο Καρλόβασι για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου για την 42η επέτειο του Πολυτεχνείου απευθύνουν το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Π.Α.ΜΕ., το τοπικό Νομαρχιακό Τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η ΕΛΜΕ Σάμου.

Η συγκέντρωση οργανώνεται την Τρίτη 17 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Καρλοβάσου, ενώ θα ακολουθήσει προβολή ταινίας στην αίθουσα της Ίριδας.

Όπως αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι δύο Διοικήσεις, "τιμούν την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου και την αντιδικτατορική δράση. Τιμούν τον ηρωικό ξεσηκωμό και τους νεκρούς της φασιστικής, αμερικανοΝΑΤΟϊκής, απριλιανής δικτατορίας με τη συνέχιση και το δυνάμωμα της πάλης με σύγχρονους ταξικούς αγώνες για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα.

Η απεργία της 12ης Νοέμβρη ήταν ένα πολύ σημαντικό βήμα σε αυτή την κατεύθυνση. Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τη δράση μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, στα πανεπιστήμια και τα σχολεία. Ετοιμαζόμαστε για ακόμη πιο μεγάλη απεργιακή απάντηση το επόμενο διάστημα.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν ακόμη πει την τελευταία τους λέξη. Καλούμε τους εργαζόμενους να μαζικοποιήσουν τα σωματεία. Να δοκιμάσουν τη δύναμη τους οργανωμένα. Έτσι τιμάμε τους νεκρούς και τους αγώνες του Πολυτεχνείου. Με σύγχρονους λαϊκούς και οργανωμένους αγώνες σήμερα. Ενάντια σε ιμπεριαλισμό και μονοπώλια. Για να πάρει ο λαός την εξουσία στα χέρια του.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, όλο το λαό, τα σωματεία, τους μαζικούς φορείς και τις λαϊκές επιτροπές να δώσουν μαζικό, δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση των Φοιτητικών Συλλόγων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου".

«Η εξέγερση του πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην αμερικανοΝΑΤΟική, φασιστική δικτατορία, οι στόχοι, τα οράματα και οι προοπτικές εκείνου του αγώνα για γενικότερες ανατροπές αποτελούν και σήμερα οδηγό για τους δικούς μας αγώνες. Ο ηρωικός εκείνος ξεσηκωμός των εργαζομένων και της νεολαίας αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη, δείχνει το δρόμο για τη συλλογική, μαζική, οργάνωση και δράση σήμερα ενάντια στη νέα επίθεση του Κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, κόντρα στο Νέο Μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μεγάλοι λαϊκοί-εργατικοί αγώνες αποτελούν πηγή δύναμης, πείρας, αισιοδοξίας και αποφασιστικότητας για τον λαό και τη νεολαία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (Π.Α.Μ.Ε) Σάμου.

Κάλεσμα στην συγκέντρωση απευθύνει και η Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου:

"Σαράντα δύο χρόνια μετά και το πνεύμα του Νοέμβρη του 73 πλανιέται αδικαίωτο. Πόλεμοι, προσφυγιά, φτώχεια, ανεργία συνθέτουν το ζοφερό τοπίο του σήμερα. 

Οι Η.Π.Α και το ΝΑΤΟ που επέβαλλαν τότε την επτάχρονη χούντα, μαζί με τους συμμάχους τους Αγγλογάλλους ιμπεριαλιστές αιματοκυλούν τον πλανήτη και σήμερα. Αυτοί που εξέθρεψαν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και εξόπλισαν το ISIS, αυτοί που βομβάρδιζαν και βομβαρδίζουν τη Συρία, “θρηνούν” τώρα για τα θύματα του Παρισιού και ετοιμάζουν «νέα σωτηρία των λαών» σφαγιάζοντας λαούς και ισοπεδώνοντας χώρες, σπέρνοντας το μίσος ανάμεσα στους λαούς.
 

Στη δίνη αυτών των επικίνδυνων εξελίξεων, αποτελεί πρόκληση η τοποθέτηση του ελληνικού ΥπΕξ, που κάνει λόγο για «επιθέσεις κατά όλου του πολιτισμένου κόσμου, κατά της ίδιας της Δημοκρατίας», αφού αναπαράγει τα ιδεολογήματα του ιμπεριαλισμού περί «πολιτισμένων» και «απολίτιστων», νομιμοποιεί τις επεμβάσεις και τους βομβαρδισμούς «στο όνομα της Δημοκρατίας». Παράλληλα στέλνει το προμήνυμα νέων διευκολύνσεων και αυξημένης συμμετοχής της χώρας μας στα νέα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών των Η.Π.Α και της Ε.Ε.
 

Το ίδιο λοιπόν σύστημα τότε και τώρα, με φτώχεια, βία και καταστολή για τους πολλούς και κέρδη για τους λίγους. Ανεργία, διάλυση της ασφάλισης, φτωχοποίηση του λαού είναι το παρόν και το μέλλον που μας ετοιμάζουν η κυβέρνηση με τους «εταίρους» και «συμμάχους» της. Σχολειά υποβαθμισμένα χωρίς όλους τους δασκάλους και τα βιβλία, είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής πολιτικής στο χώρο της παιδείας.

Απέναντι σε όλα αυτά κανένας δεν μπορεί να μείνει αδιάφορος. Το Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε καλεί κάθε συνάδελφο να πάρει μέρος την Τρίτη 17/11 στις 6.00 το απόγευμα, στη συγκέντρωση που οργανώνουν στην πλατεία Καρλοβάσου οι φοιτητικοί σύλλογοι του πανεπιστημίου, για

Να τιμήσουμε τους νεκρούς και τους αγώνες τους
 

Να αντιδράσουμε στην αντεργατική επίθεση που δεχόμαστε
 

Να αντιδράσουμε στην υποβάθμιση της Δημόσιας και Δωρεάν Παιδείας
 

Να καταδικάσουμε τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή
 

Να διαδηλώσουμε την ανάγκη για μαζικό μέτωπο ενάντια στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό και τον πόλεμο
 

Να παλέψουμε για ειρήνη και ανεξαρτησία, με όπλο την αλληλεγγύη.

ΨΩΜΙ  -  ΠΑΙΔΕΙΑ  -  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
".