AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Νοε 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι αυτοδύτες της Σάμου διασώζουν και πάλι πρόσφυγες!

Πηγή: Σελίδα "Samos Divers - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ΣΑΜΟΥ"

Στις 05:01 το πρωί του Σαββάτου ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου (Σ.Α.Σ) κλήθηκε από το Λιμεναρχείο Σάμου να συνδράμει σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 16 προσφύγων – μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Γαλάζιου στη βορειοανατολική Σάμο.

Με το σκάφος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου "Γοργώ", τέσσερις αυτοδύτες απέπλευσαν από το λιμάνι Μαλαγαρίου και με συνθήκες χαμηλής ορατότητας έφτασαν στο σημείο όπου τους περίμενε σκάφος του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ).

Μετά από συνεννόηση με το πλωτό του Λ.Σ, το πιο εύκολο σε ελιγμούς και με μικρότερο βύθισμα σκάφος "Γοργώ" κατάφερε να προσεγγίσει τη βραχώδη ακτή με τη βοήθεια δυο αυτοδυτών στη θάλασσα που κατεύθυναν το σκάφος μακριά από βράχους.

Όμως λόγω των αποπνικτικών καπνών από φλεγόμενα σωσίβια, η "Γοργώ" χρειάστηκε να προσεγγίσει από εναλλακτική, δυσκολότερη αλλά υπήνεμη πλευρά των βράχων.

Με μια ανθρώπινη αλυσίδα οι αυτοδύτες επιβίβασαν όλους τους μετανάστες – πρόσφυγες, ενώ ένας αυτοδύτης παρέμεινε στη θάλασσα κρατώντας το σκάφος σταθερό και σε απόσταση ασφαλείας από τη ξέρα.

Με την ολοκλήρωση του απεγκλωβισμού οι αυτοδύτες ερεύνησαν την γύρω περιοχή για επιπλέον ναυαγούς.

Στη συνέχεια παρέδωσαν τα 13 γυναικόπαιδα και τους 3 άντρες με ασφάλεια στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Η επιχείρηση έληξε με την επιστροφή του σκάφους του Λ.Σ και του σκάφους του Σ.Α.Σ. στο λιμάνι Μαλαγαρίου στις 07:30 π.μ.

Δείτε φωτογραφίες από την νέα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης προσφύγων στη Σάμο!


























Πηγή: Σελίδα "Samos Divers - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΥΤΟΔΥΤΩΝ ΣΑΜΟΥ"