AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Νοε 2015

Απάντηση από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Συρίας στο Νοσοκομείο Σάμου


Εμμένει στις καταγγελίες της σε βάρος της Διοίκησης του Νοσοκομείου Σάμου η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία. Τώρα, επικαλούμενη ενημέρωσή της από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Συρίας, ανταπαντά στην απάντηση του νοσοκομείου στην αρχική καταγγελία της για "αυθαίρετες και ψευδείς πιστοποιήσεις θανάτων προσφύγων στη Σάμο".

Συγκεκριμένα, σε νέα ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρεία αναφέρει:

"Επικοινωνήσαμε επίσημα ως Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Δαμασκού (Συρία) θέτοντας τα ακόλουθα ερωτήματα στους εκεί συναδέλφους, τα οποία προέκυψαν μετά το δελτίο τύπου του Νοσοκομείου Σάμου.

1. Πως πιστοποιούνται στη Συρία οι θάνατοι σορών που ανευρίσκονται είτε εντός της θάλασσας, είτε στην παραλία (φερόμενοι πνιγμοί).

2. Εάν οι συγγενείς ανθρώπων στη Συρία έχουν το δικαίωμα να αρνούνται την ιατροδικαστική διερεύνηση του θανάτου για θρησκευτικούς λόγους.

Και λάβαμε υπεύθυνα τις ακόλουθες απαντήσεις:

1. Οι συγκεκριμένοι θάνατοι στη Συρία πιστοποιούνται μόνο μετά από ιατροδικαστική διερεύνηση, όπως οι κανόνες της παγκόσμιας ιατρικής επιστήμης ορίζουν.

2. Οι συγγενείς δύναται απλώς να ενημερωθούν για τη διαδικασία, ενώ σε καμία περίπτωση δεν έχουν δικαίωμα να αρνηθούν την νεκροψία-νεκροτομή που υποχρεωτικά διενεργείται από Ιατροδικαστές.

Κατόπιν αυτών το βασικό επιχείρημα ότι οι Σύριοι μετανάστες για θρησκευτικούς λόγους αρνούνται την συγκεκριμένη διαδικασία θα πρέπει να θορυβήσει τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου, καθώς προφανώς είναι δικαιολογία για να αρνηθούν οι συγγενείς των μεταναστών την εν λόγω νόμιμη διαδικασία της ιατροδικαστικής διερεύνησης.

Οι χθεσινοί φόβοι που εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΙΕ στα μέσα ενημέρωσης ότι είναι πιθανό σε κάποιους από αυτούς τους θανάτους να αποκρύπτονται εγκληματικές ενέργειες ενισχύονται από τη συγκεκριμένη αντίδραση των μεταναστών.

Καλούμε λοιπόν τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μετά τη συγκεκριμένη απάντηση από τη χώρα προέλευσης των μεταναστών να προχωρήσει σε αυτό που η ιατρική επιστήμη προστάζει, δηλαδή στην ιατροδικαστική διερεύνηση των συγκεκριμένων σορών από ειδικούς ιατροδικαστές
".

* Το My Samos Blog επιλέγει να μην αναδημοσιεύσει τις φωτογραφίες που βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας και φέρονται να απεικονίζουν δεκάδες σορούς παιδιών-προσφύγων στοιβαγμένες στον νεκροθάλαμο του νοσοκομείου Σάμου μέχρις ότου βεβαιωθεί ο θάνατός τους...