AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Νοε 2015

Πολύνεκρο ναυάγιο στη Σάμο

Το "Kusadasi Ilgun" στον βυθό της περιοχής Γαλάζιο στη Σάμο, στα 5,50 μέτρα βάθος, μόλις 25 μέτρα από την ακτή. Φωτογραφία: Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου

Στους 11 ανέρχονται οι νεκροί από το νέο ναυάγιο που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Κυριακής στη Σάμο.

Η τραγωδία έλαβε χώρα στην περιοχή Γαλάζιο της βορειοανατολικής Σάμου, μόλις 20 μέτρα από την ακτή, όταν εξάμετρο πλαστικό σκάφος με καμπίνα ανατράπηκε λόγω έντονης εισροής υδάτων και βυθίστηκε σε βάθος 5,50 μέτρων, εγκλωβίζοντας στο εσωτερικό του 10 από τα θύματα -η σορός άλλης μιας γυναίκας εκβράστηκε στην ακτή.

Πρόκειται για 5 γυναίκες, 2 παιδιά και 4 βρέφη.

Στην περιοχή, όπου έπνεαν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ, έσπευσαν πλωτό του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, αυτοδύτες του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου και μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Σάμου,  που από κοινού κατάφεραν να διασώσουν 15 από τους επιβαίνοντες στο σκάφος.

Δείτε τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα  η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης - Παράρτημα Σάμου:

Στα αριστερά το σκάφος "Rescue 5" με τους διασώστες της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης - Παράρτημα Σάμου στον τόπο του ναυαγίου. Στα δεξιά το σκάφος του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου. Πιο δεξιά του διακρίνεται (οριακά) το σκάφος της Ομάδας Ειδικών Αποστολών του Λ.Σ.