AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

10 Νοε 2015

Διάλεξη για τη δυσλεξία και τη διάσπαση προσοχής την Τετάρτη 11/11


Ο Δήμος Σάμου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου και ο Σύλλογος Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου διοργανώνουν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, στις 6:30 το απόγευμα, διάλεξη με θέμα: "Δυσλεξία και Διάσπαση Προσοχής. Πρόγνωση - Διάγνωση - Αντιμετώπιση. Τεστ και Μέθοδος Παυλίδη" στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δήμου.

Ομιλητής θα είναι ο Γεώργιος Θ. Παυλίδης, Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στους εκπαιδευτικούς που θα  παρακολουθήσουν τη διάλεξη.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2273080805 και στο E-mail: dyslexiasamos@gmail.com 
Η διάλεξη είναι χορηγία του Πιστοποιημένου Προγνωστικού-Διαγνωστικού και Αντιμετωπιστικού Κέντρου της Σάμου “Dyslexia Centers – Pavlidis Method”.
Αντικείμενο της διάλεξης 

Πολλές φορές οι γονείς έχουν παρατηρήσει ότι τα παιδιά τους έχουν προβλήματα δυσλεξίας  αλλά και διάσπαση της προσοχής, παρορμητικότητα και υπερκινητικότητα, με δεκάδες συμπτώματα και πολλές φορές δεν γνωρίζουν πώς  να τα αντιμετωπίσουν.

Τα συμπτώματα της δυσλεξίας περιλαμβάνουν σοβαρά προβλήματα στην ανάγνωση (πολύ αργή, με λάθη), ανορθογραφία, δυσκολία μεταφοράς της σκέψης στο γραπτό, που συνήθως συνοδεύεται από ανυπομονησία, παρορμητισμό, υπερκινητικότητα, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, ανώριμη συμπεριφορά, έντονα συναισθήματα, υστέρηση στα γραπτά ή στις ξένες γλώσσες (ιδίως στα Αγγλικά) και πολλά άλλα.

Αν το παιδί μας παρουσιάζει μερικά ή πολλά από τα προαναφερθέντα συμπτώματα, τότε ίσως να αξίζει να αναζητήσουμε τη λύση από τους ειδικούς (Ειδικούς Παιδαγωγούς και Ψυχολόγους).


Σύντομο βιογραφικό του ομιλητή, Καθηγητή Γεωργίου Θ. Παυλίδη

Ο Εφευρέτης Καθηγητής Γεώργιος Θ. Παυλίδης είναι Καθηγητής Μαθησιακών Δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, αλλά και ο Εφευρέτης νέων τεχνολογιών και μεθόδων, παγκόσμιας αναγνώρισης και ακτινοβολίας.

Καθηγητής για περισσότερα από 43 χρόνια σε τμήματα Ψυχολογίας, Παιδαγωγικών και σε Ιατρικές Σχολές γνωστών Πανεπιστημίων της Αγγλίας, της Ελλάδας & των Η.Π.Α.

Μόλις 23 ετών ξεκίνησε την πανεπιστημιακή του σταδιοδρομία ως Λέκτορας της Ψυχολογίας, στο Μάντσεστερ της Αγγλίας ενώ σε ηλικία 30 ετών εξελέγη ομόφωνα Fellow, και 2 φορές ομόφωνα Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Μαθησιακών Δυσκολιών.

Του απονεμήθηκαν πολλοί τιμητικοί τίτλοι και βραβεύσεις, πάντοτε με ομόφωνες αποφάσεις & η βιογραφία του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων στο WHO IS WHO IN THE WORLD (Λεξικό Προσωπικοτήτων Παγκόσμιας Ακτινοβολίας), WHO IS WHO IN SCIENCE AND TECHNOLOGY (Λεξικό Προσωπικοτήτων της Επιστήμης και της Τεχνολογίας), κλπ..

Το 2004 του Απονεμήθηκε ο Ισόβιος Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Fellow του Πανεπιστημίου Brunel του Λονδίνου, ως αναγνώριση της προσφοράς του.

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2006 ήταν ένας από τους ελάχιστους διαπρεπείς επιστήμονες που επελέγησαν από όλο τον κόσμο από την επιστημονική επιτροπή του Λευκού Οίκου και προσκλήθηκε από την Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της ΟΥΝΕΣΚΟ για τον Αλφαβητισμό, Κα. Λώρα Μπους, στο 1ο Διεθνές Συνέδριο Αλφαβητισμού του ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ και της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Ομόφωνα τιμήθηκε με την Προεδρία 18 διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Ήταν διαρκώς ο Πρόεδρος όλων των Παγκοσμίων Συνεδρίων Δυσλεξίας, από το 1983 μέχρι σήμερα.

Εφηύρε το μοναδικό διεθνώς, ακριβές, βιολογικό, προγνωστικό και διαγνωστικό τεστ από την Προσχολική Ηλικία, για τη δυσλεξία και για τη διάσπαση προσοχής (ΔΕΠΥ), διεθνώς γνωστό ως ‘PAVLIDIS TEST’.

Οι εφευρέσεις του είναι αναγνωρισμένες με διεθνείς πατέντες από τις ΗΠΑ, Καναδά, Γαλλία και Αγγλία.

Η φωτο-ηλεκτρονική εφεύρεσή του είναι τόσο προηγμένη, που αποκτήθηκε από τα πλέον φημισμένα πανεπιστήμια, όπως το Harvard, Columbia, Penn State, Boston, της Δανίας, Φιλανδίας, κ.α.

Απόδειξη της παγκόσμιας αναγνώρισης και μοναδικότητας της εφεύρεσής του, αποτελεί το γεγονός ότι και από τις 5 ηπείρους και από 33 χώρες, φέρνουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα για προβλήματα Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής για το βιολογικό ΤΕΣΤ & ΜΕΘΟΔΟ ΠΑΥΛΙΔΗ. Έρχονται ακόμη και από τις πλέον προηγμένες χώρες του κόσμου, π.χ. ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά, Αυστρία, Βέλγιο, Ολλανδία, Ιταλία, Δανία, Ελβετία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, κλπ..

Έχει περισσότερες από 210 επιστημονικές δημοσιεύσεις, περιλαμβάνοντας 4 βιβλία στα Αγγλικά, που εκδόθηκαν από το γνωστό διεθνή εκδοτικό οίκο J. WILEY & SONS.

Συχνά προσκαλείται ως κύριος ομιλητής (Keynote Speaker) σε πολλά διεθνή και παγκόσμια συνέδρια καθώς και σε φημισμένα πανεπιστήμια της Ευρώπης και των ΗΠΑ, ακόμη και στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο HARVARD. Είανι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον του κοινού, ώστε οι αίθουσες των διαλέξεών του είναι πάντοτε κατάμεστες.