AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

5 Νοε 2015

Συναντήσεις Σεβαστάκη με τους υπουργούς Ναυτιλίας και Υγείας


Με τους υπουργούς Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και Υγείας Ανδρέα Ξανθό συναντήθηκε στην Αθήνα ο βουλευτής Σάμου Δημήτρης Σεβαστάκης.

Ο κ. Σεβαστάκης ζήτησε από τον κ. Δρίτσα την  επίσπευση των διαδικασιών για την απομάκρυνση του πλοίου "Μυτιλήνη" από το λιμάνι του Καρλοβάσου. Τον ενημέρωσε, επίσης, για τον τρόπο εκδήλωσης της οξύτατης προσφυγικής κρίσης στη Σάμο και τις ενέργειες που χρειάζεται να κάνει το υπουργείο για την προσωρινή διαμονή των προσφύγων στο νησί.

Ο βουλευτής συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Θεοτοκά για τα θέματα των τοπικών δρομολογίων που διασυνδέουν τη Σάμο με τους Φούρνους και την Ικαρία.

Ακολούθησε συνάντηση του κ. Σεβαστάκη με τον κ. Ξανθό, παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη και των άλλων βουλευτών των νησιών του Αιγαίου. Ο υπουργός ενημέρωσε για την προσπάθεια και τις δυσκολίες ανάταξης του δημόσιου συστήματος Υγείας, τις προκηρύξεις του Α.Σ.Ε.Π που αφορούν στην πρόσληψη προσωπικού στις νησιωτικές δομές Υγείας, τα προβλήματα του Ε.Κ.Α.Β στα νησιά, την παράταση της θητείας των επικουρικών γιατρών κ.ά.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι του Ε.Κ.Α.Β, αλλά και ο Διοικητής της 2ης Δ.Υ.Π.Ε Νίκος Καρβούνης, o οποίος δεσμεύτηκε για ταχύτερες διαδικασίες για την εξόφληση των εφημεριών στο ιατρικό, νοσηλευτικό και υγειονομικό προσωπικό, αν και τα χρήματα έχουν πιστωθεί από το υπουργείο. Ενημέρωσε επίσης και για το υπό εξέλιξη πρόγραμμα της τηλεϊατρικής για τα νησιά του Αιγαίου.

Ο βουλευτής Σάμου παρέδωσε εκ νέου πλήρη φάκελο με τις ανάγκες των νησιών του νομού σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό υγειονομικό προσωπικό, σύμφωνα με τις εισηγήσεις των στελεχών Υγείας του νομού. Για άλλη μια φορά ζήτησε από τον υπουργό να λυθεί άμεσα το θέμα με τις προσλήψεις διασωστών Ε.Κ.Α.Β σε Σάμο και Ικαρία, συγχρόνως με την ορθολογική διαχείριση του υπάρχοντος προσωπικού. Επιπλέον έθεσε το θέμα της αναβάθμισης των Κέντρων Υγείας του νομού.

Σύμφωνα με τον κ. Σεβαστάκη, θα ακολουθήσει προσεχώς νέα συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας, ώστε να εξεταστούν αποκλειστικά τα ζητήματα λειτουργίας των δομών Υγείας σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους.