AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

6 Νοε 2015

Διαμαρτυρία μαθητών για τα κενά στα σχολεία

Πηγή φωτογραφίας: era-aegean.gr

"Μάθημα καινούργιο είναι το κενό", ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναξαν των Γυμνασίων και Λυκείων της Σάμου που πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Πλατεία Πυθαγόρα και μαθητική πορεία ως τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Κοντά στους μαθητές βρέθηκε και η Ε.Λ.Μ.Ε (Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης) Σάμου που είχε προκηρύξει στάση εργασίας για να διαμαρτυρηθεί επίσης για τα κενά στα σχολεία σε βασικές ειδικότητες.

Οι μαθητές παρέδωσαν τα αιτήματα τους στον αναπληρωτή λόγω της απουσίας του προϊσταμένου της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ζήτησαν άμεσα να καλυφθούν όλα τα κενά ώστε να μπορέσουν να αναπληρώσουν την ύλη που έχουν χάσει. 

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Ε.Λ.Μ.Ε μίλησαν τηλεφωνικά με τον περιφερειακό διευθυντή στον οποίον και μετέφεραν τα αιτήματα αλλά και την πραγματική κατάσταση στο χώρο της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Σάμο. 

O πρόεδρος της Ε.Λ.Μ.Ε, Τάκης Διαμαντίδης, ζήτησε από το υπουργείο να υπάρξει δέσμευση για το χρονοδιάγραμμα διορισμού των καθηγητών ενώ οι γονείς που βρέθηκαν στην κινητοποίηση εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για την κατάσταση και δήλωσαν ότι στους δρόμους θα έπρεπε να βγουν οι γονείς και όχι τα παιδιά που έχασαν και άλλες πολύτιμες διδακτικές ώρες.

Πηγή: era-aegean.gr