AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαρ 2017

Οι θέσεις του δημάρχου Σάμου για το προσφυγικό στο Συμβούλιο της Ευρώπης


Τις προθέσεις του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης για το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα ζήτησε να μάθει ο Αντιπρόεδρος του Κογκρέσου, Επικεφαλής της Εθνικής Αντιπροσωπείας και Δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος. 

Ο δήμαρχος ζήτησε να μάθει από τους εισηγητές της σχετικής έκθεσης ποια είναι τα συγκεκριμένα βήματα στα οποία θα προχωρήσει το Κογκρέσο Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών, καθώς και αν θα ρίξει κάποιο φως στο θολό ορίζοντα του προσφυγικού και του μεταναστευτικού. 

"Τα ελληνικά νησιά έχουν δώσει πλήρη στοιχεία για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και προτάσεις για τη δρομολόγηση λύσεων. Η δε ΚΕΔΕ έχει εκπονήσει μελέτη  για τη διαχείριση του προσφυγικού/μεταναστευτικού θέματος την οποία έχει παραδώσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης" τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος στο Κογκρέσο και συνέχισε λέγοντας.

"Όπως όλοι έχουν παραδεχτεί, τα ελληνικά νησιά και η χώρα έχουν χειριστεί με ιδιαίτερο ανθρωπισμό και επάρκεια το μείζον αυτό πρόβλημα. 
Με βάση αυτά, τίθεται μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα:
Θα μετέχουν οι Δήμοι στις αποφάσεις που παίρνονται ερήμην τους; 
Θα πάψουν κάποιες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να κρύβονται πίσω από τον πολιτικό δισταγμό, την αμηχανία αλλά και την ανακόλουθη πολλές φορές πολιτική που ασκείται από κεντρικές κυβερνήσεις; 
Θα βρουν οι πρόσφυγες τον τελικό τους προορισμό; 
Θα επαναπροωθηθούν με ταχύτητα οι μη νόμιμοι μετανάστες;  
Θα αποσυμφορηθούν, όπως οι σχετικές δεσμεύσεις προβλέπουν, τα νησιά του Αιγαίου που έχουν δοκιμαστεί τα μέγιστα και διεκδικούν την αναπτυξιακή προοπτική τους; 
Θα μπορέσουν όλες οι κυβερνήσεις μαζί να μην παρασύρονται από τις «στιγμές», αλλά να προτάξουν και να υλοποιήσουν συμφωνίες που εκφράζουν βασικές αρχές του Συμβουλίου της Ευρώπης των 47 κρατών, αλλά και τις ενωσιακές πολιτικές 60 χρόνια μετά την υπογραφή της Συνθήκης της Ρώμης";

"Η υιοθέτηση ενός σαφούς χρονοδιαγράμματος για μια συζήτηση που θα περιλαμβάνει όλους τους θεσμικούς παράγοντες είναι υψηλής προτεραιότητας για την Ευρώπη του σήμερα που αποδοκιμάζεται από ένα σημαντικό ποσοστό των πολιτών της", κατέληξε ο κ. Αγγελόπουλος.