AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

24 Μαρ 2017

Εθελοντική δεντροφύτευση από μαθητές και καθηγητές στη Σάμο


Η Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Δασών και έχοντας στόχο την  ευαισθητοποίηση των μαθητών για την αξία και την προσφορά των δασών, διοργάνωσε δενδροφυτεύσεις στις 21 και 22 Μαρτίου, με τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών του Μαυρογένειου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου, του 2ου Γυμνασίου Σάμου καθώς και του Ειδικού  Σχολείου Σάμου.

Οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή "Στεφάνα" Μυτιληνιών, όπου  φυτεύτηκαν συμβολικά 300 δενδρύλλια τραχείας πεύκης Σάμου, υπό την καθοδήγηση του έμπειρου προσωπικού της υπηρεσίας μας. 

Επίσης, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για θέματα που αφορούν το δάσος και την λειτουργία της Δασικής Υπηρεσίας.

Η Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της στους διευθυντές, καθηγητές και μαθητές των σχολικών μονάδων που συμμετείχαν καθώς και στους Γιώργο και Δημήτρη Κανάρη, οι οποίοι αφιλοκερδώς συμμετείχαν στην προετοιμασία της δενδροφύτευσης με χωματουργικό μηχάνημα για την διάνοιξη των λάκκων φύτευσης των δενδρυλλίων.


* Τι είναι η Διεθνής Ημέρα Δασών

Η 21η Μαρτίου συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και έχει ορισθεί από την Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (Ο.Η.Ε.) ως «Διεθνής Ημέρα Δασών» με σκοπό την αναγνώριση της πολυδιάστατης αξίας των δασών και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία τους, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την ανθρώπινη επιβίωση.