AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Μαρ 2017

Η Σάμος στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB στο Βερολίνο


Ο τουρισμός στη Σάμο προβλήθηκε στο γερμανικό κοινό μέσα από το stand της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στη διεθνή έκθεση τουρισμού “ITB” στο Βερολίνο.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 8 έως τις 12 Μαρτίου και είναι μία από τις κορυφαίες διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, καθώς φιλοξενεί επαγγελματίες του τουρισμού από όλο τον κόσμο και έχει μεγάλη επισκεψιμότητα.

Πιο συγκεκριμένα, τα 1.092 περίπτερα της έκθεσης με τους παραπάνω από 10.000 εκθέτες από 184 χώρες και περιοχές, επισκέφτηκαν συνολικά 109.000 εμπορικοί επισκέπτες. Φέτος, ειδικότερα, η γερμανική αγορά δείχνει μια ισχυρή τάση για ταξίδια προς την Ελλάδα, ενώ στο περίπτερο του ΕΟΤ σημειώθηκε αυξημένη κίνηση.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησαν ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Παρασκευάς και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τουρισμού, Αγγελική Πολυτάκη. Στο stand παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Σάμου, του Δήμου Χίου, του Φορέα Τουρισμού Ερεσού καθώς και 12 επιχειρηματίες από τη Σάμο, τη Λέσβο και τη Χίο.

Από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε ότι η στάση που έχουν οι ξένοι επαγγελματίες του τουρισμού για τα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι θετική και γενικά ότι υπάρχουν ενθαρρυντικά μηνύματα για τα νησιά μας.