AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

16 Μαρ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τα κρασιά της Σάμου στην έκθεση "Οινόραμα"!

Πηγή φωτογραφιών: SamiaAmpelos.gr

Τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου αποτέλεσαν σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και φέτος στο Ζάππειο Μέγαρο, κατά τη διάρκεια της αναγνωρισμένης διεθνώς έκθεσης ελληνικού κρασιού "ΟΙΝΟΡΑΜΑ", από 11 έως και 13 Μαρτίου.

Το "Οινόραμα" αποτελεί μία ιδανική πλατφόρμα επικοινωνίας των κρασιών του Ε.Ο.Σ Σάμου αφού συγκεντρώνει επισκέπτες από σημαντικούς τομείς της αγοράς:

- Οινόφιλους που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το Ελληνικό κρασί και να δοκιμάσουν νέες εσοδείες αλλά και νέες ετικέτες.

- Επαγγελματίες διακίνησης οίνων που ενδιαφέρονται να βρουν νέους συνεργάτες ή να ανανεώσουν τις σχέσεις τους με τους υπάρχοντες.

- Εισαγωγείς οίνων  από το εξωτερικό που έχουν πια αντιληφθεί την υψηλή ποιότητα των κρασιών της Ελλάδας και αναζητούν γηγενείς ποικιλίες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

- Επαγγελματίες από τον χώρο της εστίασης και της ψυχαγωγίας που αναζητούν κάτι που να κεντρίζει το ενδιαφέρον των καταναλωτών  αλλά και να δημιουργεί πολυποίκιλους συνδυασμούς.

- Ειδικούς του κρασιού και αρθρογράφους που ενημερώνονται σχετικά με τα  νέα στοιχεία του οινοπαραγωγικού κλάδου, στηρίζοντας παράλληλα τις «σταθερές αξίες» όπως και τα κρασιά του Ε.Ο.Σ Σάμου.






Ο στόχος της φετινής συμμετοχής του ΕΟΣ Σάμου ήταν το να παρουσιάσει επίσημα στους επισκέπτες δύο νέες ετικέτες:

Το "Aegean Breeze-Αγέρι του Αιγαίου", ένα λευκό ξηρό μοσχάτο που ήδη φαίνεται να εντυπωσιάζει τους οινόφιλους αλλά και όσους ενδιαφέρονται για ένα μοσχάτο με διακριτικά αρώματα φρούτων και άνθεων και τη μεταλλικότητα που συνταιριάζει με ψάρια και θαλασσινά. Το Selana, ένα ροζέ ημίξηρο κρασί με καταπληκτικό χρώμα φράουλας και με έντονα αρώματα τριαντάφυλλου.

Το "Selana" που καταφέρνει να δροσίζει τον ουρανίσκο όπως αρμόζει σε ένα καλό ροζέ, ενώ παράλληλα κάνει το δοκιμαστή να φαντάζεται πολυθεματικές σαλάτες με ρόδι, λιαστή τομάτα, φράουλες και γλυκόξινες βινεγκρέτ εμφανίζοντας στην επίγευση τα διακριτικά του μπαχάρια. Τα σχόλια των επισκεπτών για αυτό το κρασί, ήταν άκρως θετικά.


Εκτός από τους επαγγελματίες και έμπειρους οινόφιλους, επισκέφθηκαν το περίπτερο του Ε.Ο.Σ Σάμου πολλοί φοιτητές από διάφορες σχολές οινολογίας, γαστρονομίας και γεωπονικής,  με έντονο ενδιαφέρον να δοκιμάσουν το γλυκό κρασί της Σάμου.




Μετά το κλείσιμο της έκθεσης επακολούθησε μια πολύ δυναμική συνάντηση των εκπροσώπων των οινοποιείων καθώς και δείπνο απονομής των βραβείων του 17ου Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνων και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης.

Η οινολόγος του Ε.Ο.Σ Σάμου, Ευαγγελία Αργυρού, παρέλαβε τα βραβεία, "ΧΡΥΣΟ" για το Samos Anthemis 2011 και "ΑΣΗΜΕΝΙΟ" για το Samos Nectar 2010. 


Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε σε όλους τους συνδαιτημόνες ο Rudolf Knoll, το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς, που δήλωσε ότι στα εβδομηκοστά του γενέθλια πριν από λίγο καιρό, "άνοιξε" ένα Samos Nectar 1943 και το βρήκε εκπληκτικό.

Τρίτος από αριστερά ο  ο Rudolf Knoll, το τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς

Ο Γερμανός συγγραφέας, δημοσιογράφος και κριτικός κρασιού, τιμήθηκε με το Greek Wine Industry Award για την πολυετή και πολύτιμη συνεισφορά του στην διάδοση του Ελληνικού κρασιού παγκοσμίως.

Η υπέροχη αυτή βραδιά, με μυρωδιά από Σάμο σε όλα τα επίπεδα, έκλεισε απολαυστικά με το Χρυσό Samos Anthemis 2011 να συνοδεύει το επιδόρπιο του δείπνου, μπακλαβά με παγωτό μαστίχα.


Πηγή: SamiaAmpelos.gr