AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Μαρ 2017

Υπεγράφη η σύμβαση για κατασκευαστικά έργα στο αεροδρόμιο Σάμου

Φωτορεαλιστική απεικόνιση με τη νέα όψη του αεροδρομίου της Σάμου, όπως την έδωσε στη δημοσιότητα η Fraport Greece

Δύο συμβάσεις συνολικού προϋπολογισμού 357 εκατ. ευρώ (συν ΦΠΑ) υπέγραψαν η Fraport Greece και η Intrakat, για την υλοποίηση μελετών και κατασκευαστικών έργων στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, των οποίων η Fraport Greece έχει αναλάβει τη λειτουργία, αναβάθμιση και συντήρηση για περίοδο 40 ετών. Μεταξύ αυτών είναι και το αεροδρόμιο της Σάμου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρώτη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια Κρήτης, Ηπειρωτικής Ελλάδας και Ιονίου (Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Ζακύνθου, Χανίων, Κεφαλονιάς, Κέρκυρας και Ακτίου), ενώ η δεύτερη σύμβαση αφορά στα 7 αεροδρόμια του Αιγαίου (Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, Σάμου, Σκιάθου και Μυτιλήνης).

Οι συμβάσεις μεταξύ Fraport Greece-Intrakat περιλαμβάνουν την ανακαίνιση και αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών των αεροδρομίων, καθώς και τη μελέτη και κατασκευή επεκτάσεων.

Ο Αλεξάντερ Τσίνελ, CEO Fraport Greece, δήλωσε σχετικά: "Η παραχώρηση των 14 αεροδρομίων -πύλες σε κάποιους από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς- επιβεβαιώνει την ηγετική θέση της Fraport  στον κλάδο διαχείρισης και λειτουργίας  αεροδρομίων παγκοσμίως. Το έργο αυτό είναι εθνικής σημασίας για την Ελλάδα, καθώς η ανανέωση των αεροδρομίων θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ήδη πολύ επιτυχημένη τουριστική βιομηχανία. Οι νέες υποδομές αλλά και η λειτουργική  αρτιότητα των αεροδρομίων θα αποτελέσουν οδηγό για τις τοπικές κοινωνίες, συνεισφέροντας στην οικονομική τους ανάπτυξη μέσα από την αύξηση της επιβατικής κίνησης, αλλά και τη δημιουργία νέων ευκαιριών απασχόλησης".

Υπενθυμίζεται ότι για την περίοδο έως το 2021 η η Fraport Greece, η εταιρεία που ανέλαβε την διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας προγραμματίζει σημαντικά έργα στο αεροδρόμιο της Σάμου.