AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

29 Μαρ 2017

Συνάντηση Κατρακάζου με τους εργαζόμενους στο hotspot


Ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, συναντήθηκε την Τετάρτη με τους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέσω των κοινωφελών προγραμμάτων του Ο.Α.Ε.Δ στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspot) της Σάμου. 

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν στον Αντιπεριφερειάρχη την ανησυχία τους δεδομένου ότι λήγουν οι συμβάσεις τους στο αμέσως επόμενο διάστημα και μέχρι σήμερα δεν έχουν ανανεωθεί, ενώ περιέγραψαν αναλυτικά τις πολυεπίπεδες επιπτώσεις που θα προκύψουν από τυχόν αποχώρησή τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε σχετικά: "Οι υπηρεσίες που παρέχουν οι εργαζόμενοι είναι πράγματι πολύτιμες. Τυχόν αποχώρηση τους θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα. Είναι επίσης εύλογο το ερώτημα από ποιον θα προσφέρονται αυτές οι υπηρεσίες εάν οι εργαζόμενοι αποχωρήσουν. Θεωρώ ότι πρέπει άμεσα να δοθεί λύση.

Η τοπική κοινωνία έχει πληγεί από το προσφυγικό – μεταναστευτικό πρόβλημα και η σοβαρή και με σχέδιο διαχείριση του από την κυβέρνηση χωρίς την εκχώρηση αρμοδιοτήτων σε «τρίτους» αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων τόσο στην τοπική οικονομία όσο και στην κοινωνική συνοχή".