AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

17 Μαρ 2017

Στον τελικό του πανελλήνιου διαγωνισμού ρομποτικής το 2ο Γυμνάσιο Σάμου


Το 2ο Γυμνάσιο Σάμου συμμετέχει το Σάββατο 18 Μαρτίου στον τελικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου που θα διεξαχθεί στην αίθουσα "Γ. Κασιμάτης" στο Ο.Α.Κ.Α. 

Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Εκπαιδευτικής Ρομποτικής διοργανώνονται από τον Οργανισμό WRO Hellas με Στρατηγικό Συνεργάτη την COSMOTE.

Με τον τρόπο αυτό θα ολοκληρωθεί έτσι το όμορφο ταξίδι που ξεκίνησε τον Οκτώβριο για εκατοντάδες ομάδες, προπονητές και μαθητές στον κόσμο της εκπαιδευτικής ρομποτικής.

Στον τελικό αναμένεται να συμμετάσχουν πάνω από 280 ομάδες από Δημοτικά, Γυμνάσια & Λύκεια όλης της χώρας, που θα έχουν προκριθεί από τους κατά τόπους Περιφερειακούς διαγωνισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2ο Γυμνάσιο Σάμου είχε προκριθεί πρόσφατα στον τελικό ως το πρώτο σχολείο στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Εκτός από την πλούσια αγωνιστική δράση και τις συγκινήσεις που θα προσφέρουν οι συμμετέχοντες στον τελικό, θα υπάρχει και ποικιλία εκπαιδευτικών δράσεων με θεματικό άξονα την εκπαιδευτική ρομποτική:

> Διαδραστική παρουσίαση ρομποτικών κατασκευών και δοκιμασιών της World Robot Olympiad.

> Διαδραστική παρουσίαση του εκπαιδευτικού οργανισμού STEM Education και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του.