AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαρ 2017

Η παρουσίαση του βιβλίου για τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου στο facebook

Η Ένωση Μικρασιατών Σάμου διοργάνωσε το Σάββατο την παρουσίαση του βιβλίου "Είμαι Πολίτισσα τζάνουμ!" του Θοδωρή Δεύτου.

Πρόκειται για ένα βιβλίο-αφιέρωμα στους Ρωμιούς-Έλληνες της Κωνσταντινούπολης και την πορεία της ζωής τους από την εγκατάσταση των οικογενειών τους στη Πόλη στις αρχές του 19ου αιώνα έως τη φυγή τους από τη Πόλη το 1964 με τα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν.

Στο ιστορικό αυτό μυθιστόρημα περιγράφονται γεγονότα που ανταποκρίνονται σε εμπειρίες και μαρτυρίες ανθρώπων που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και έζησαν στη Κωνσταντινούπολη τον 20ο αιώνα. 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η πρόεδρος του Δ.Ο.Π.ΠΟ.Ν.Α.Σ, Άννυ Ανδρεάδου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, Κώστας Αμυρσώνης και πολλοί φίλοι και μέλη της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου. 

Το Δ.Σ της Ένωσης Μικρασιατών ευχαριστεί τον συγγραφέα-εκδότη Θοδωρή Δεύτο, στη συγγραφέα Ιωάννα Καστάνη που παρουσίασε το βιβλίο, τα νεότερα μέλη του συλλόγου, Ελένη Φεγκουδάκη και Μαρία Ασβεστά που διάβασαν αποσπάσματα απο το βιβλίο καθώς και τη χορωδία με τους μουσικούς για το μουσικό αφιέρωμα με πολίτικα τραγούδια.

Επίσης ευχαριστούν τις εκδόσεις "Ωκεανός" και το βιβλιοπωλείο "Κόσμος" της Μαίρης Καλατζή για τη συνεργασία.









Πηγή: Σελίδα της Ένωσης Μικρασιατών Σάμου στο facebook