AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Μαρ 2017

Επίσκεψη του Διευθυντή Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης Β. Αιγαίου στη Σάμο

Φωτογραφία αρχείου

Τη Σάμο επισκέφθηκε πριν από λίγες μέρες ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Αριστείδης Καλάργαλης.

Τη Δευτέρα 20 Μαρτίου επισκέφθηκε αρχικά το Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, όπου συνομίλησε με τη Διοικήτρια του Κέντρου, Νιούτσικου Μαρία-Δήμητρα και με τη Συντονίστρια Εκπαίδευσης Προσφύγων, Παναγιώτου Δάφνη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας συναντήθηκε με την Αλεξάνδρα Εμμανουηλίδου, Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, τον Δημήτριο Ταμπαχανιώτη, Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου καθώς και τις Σχολικές Συμβούλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σάμου, Αρχοντούλα Διακογεωργίου, Γεωργία Κρεμμυδιώτη και Λουίζα Νοβατσίδου.

Την Τρίτη 21 και την Τετάρτη 22 Μαρτίου ο κ. Καλάργαλης επισκέφθηκε σχολικές μονάδες και των δύο βαθμίδων στην πόλη της Σάμου και στο Καρλόβασι και είχε δύο συναντήσεις (μία σε κάθε πλευρά του νησιού) με τους Διευθυντές/τις Διευθύντριες και τους Προϊσταμένους/Προϊσταμένες τους, στις οποίες συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων τους.

Ακολούθως συναντήθηκε με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων της Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου και του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και συζήτησαν για θέματα σχετικά με τα κενά που υπάρχουν στα σχολεία του νομού και τη δυνατότητα κάλυψής τους με μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Την Τετάρτη 22 Μαρτίου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε μαζί με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ταμπαχανιώτη Δημήτριο και συζήτησε για θέματα που αφορούν τα προσφυγόπουλα.

Την Πέμπτη 23 Μαρτίου επισκέφθηκε το Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης, Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ) Σάμου, συναντήθηκε με την Προϊσταμένη του Κέντρου, Ελένη Μακρή και επίσης είχε συναντήσεις με τους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς του 1ου και 2ου Γυμνασίου, όπως και του Μαυρογένειου ΕΠΑΛ Σάμου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του παρακολούθησε την εκδήλωση του Μαυρογένειου Επαγγελματικού Λυκείου Σάμου στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολείο Ανοικτό στην Κοινωνία» και την εορταστική εκδήλωση του Φιλοτεχνικού Ομίλου Σάμου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.