AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Μαρ 2017

ΒΙΝΤΕΟ: Η Σάμος και το διάστημα!


Ένα πολύ πρωτότυπο βίντεο που συσχετίζει τη Σάμο και τα γύρω νησιά με τη γη και τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού συστήματος ετοίμασε ο  Όμιλος Παρατηρησιακής Αστρονομίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου με έδρα τη Σάμο.

Όπως αναφέρουν οι συντελεστές του βίντεο, "υλοποιήσαμε το συγκεκριμένο project προκειμένου να δημιουργήσουμε μια αναλογία των αποστάσεων των πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος από τον Ήλιο μας με τις αποστάσεις κάποιων πόλεων και νησιών από την έδρα της σχολής μας, το Καρλόβασι. Σκοπός μας ήταν να μπορέσουμε μέσω μιας τέτοιας αναλογίας να προβάλλουμε μερικές βασικές πληροφορίες σχετικά τόσο με το Ηλιακό μας Σύστημα, όσο και για το Αιγαίο και τα νησιά του. Επίσης θέλαμε να κατανοήσουμε κάποια στοιχεία των δύο συστημάτων και να τα συγκρίνουμε (όπως οι μαθηματικές αναλογίες κι οι αποστάσεις).

Τέλος, θέλαμε να δώσουμε την αίσθηση στο κοινό πως η Αστρονομία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Ελληνική Ιστορία καθώς επίσης πως η Αστρονομίας και οι αντιστοιχίες της κρύβονται ακόμη και στα πιο απλά και καθημερινά θέματα.


Στο παραπάνω βίντεο θα δείτε πως αντιστοιχίσαμε τις αποστάσεις κάποιων περιοχών ή νησιών από το Καρλόβασι που είναι η έδρα της σχολής μας, με τις αποστάσεις των πλανητών από τον Ήλιο. (Οι 4 πρώτες αποστάσεις για ευκολία έχουν χρησιμοποιήσει διπλή κλίμακα). Κοινώς, αν έπρεπε σύμφωνα με τις αναλογίες τους να τοποθετήσουμε τους πλανήτες στο Αιγαίο θα τους τοποθετούσαμε κάπως έτσι…
".

Important note for Google Translate users: 
To watch the video please return to the original (untranslated) version of this post.

Συντελεστές του Ομίλου Παρατηρησιακής Αστρονομίας Σχολής Θετικών Επιστημών Πανεπιστημίου Αιγαίου (Σάμος):

Παναγιώτης Κεραμίδης (συντονιστής), Δωροθέα Ντζουβάρα, Δήμητρα Μιχαλοπούλου, Ντιάνα Κομπιλέα, Σοφία Φιλίππου, Ιωάννα Στρούλιου, Βασίλης Αυξωνίδης, Γιάννης Κωνσταντινίδης, Ευδοκία Κοκκινάκη, Κωνσταντίνος Σούρσος, Νικολέτα Χατζόγλου, Ιωάννης Πατμανίδης.