AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαρ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ & ΒΙΝΤΕΟ: Η παρέλαση σε Χώρα, Μυτιληνιούς και Κοκκάρι!

Φωτογραφίες από τη σελίδα του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας Σάμου, Δημήτριου Τσιρίγου

Πλήθος κόσμου προσήλθε το Σάββατο στους εορτασμούς για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Επανάσταση του 1821 στη Χώρα, στους Μυτιληνιούς και στο Κοκκάρι της Σάμου!

Στην Δημοτική Κοινότητα Χώρας το πρωί τελέστηκε πανηγυρικός Όρθρος και Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, του οποίου το βόρειο κλήτος είναι αφιερωμένο στον Ευαγγελισμό. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Ευαγγελισμού μέχρι τον Ιερό ναό της Αγίας Παρασκευής, στον οποίο κατά την παράδοση ευλόγησε ο τότε Μητροπολίτης Σάμου κυρός Κύριλλος τους αρχηγούς της Επανάστασης, αφού πρωτεύουσα της Σάμου τότε ήταν η Χώρα, όπου εψάλη η Δοξολογία. 

Στη συνέχεια έγινε η παρέλαση του Δημοτικού Σχολείου και ολοι μαζί μετέβησαν στο μνημείο των Πεσόντων όπου εψάλη Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών τους και έγινε κατάθεση στεφάνων απο τη Δημοτική Σύμβουλο, Ζωή Τσερέ, εκ μέρους του Δήμου και της Εθνικής Αντίστασης, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας, Δημήτριο Τσιρίγο, τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Χώρας και τον Σύμβουλο Νικόλαο Χριστόδουλου εκ μέρους του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Χώρας.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη Χώρα Σάμου που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Χώρας, Δημήτριου Τσιρίγου, στο facebook, από όπου προέρχεται και το παραπάνω κείμενο:





Στους Μυτιληνιούς Σάμου μετά την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου τελέστηκε Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων και έγιναν καταθέσεις στεφάνων, ενώ τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ένδοξων νεκρών.

Στη συνέχεια  πραγματοποιήθηκε παρέλαση μαθητών του Δημοτικού, του Νηπιαγωγείου και του Παιδικού Σταθμού των Μυτιληνιών και μελών των πολιτιστικών συλλόγων με παραδοσιακές φορεσιές, υπό του ήχους φιλαρμονικής.

Μετά το πέρας της παρέλασης ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί.

Δείτε τα βίντεο από την παρέλαση και τους παραδοσιακούς χορούς που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιληνιών στο facebook!





Παρέλαση για την 25η Μαρτίου πραγματοποιήθηκε και στον κεντρικό δρόμο του Κοκκαρίου. Το χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά, μαθητές του τοπικού νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου!

Δείτε το σχετικό βίντεο της Ελένης Μυλωνά από το Κοκκάρι!