AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Μαρ 2017

Διεθνές βραβείο για τον Σαμιώτη καθηγητή Μανώλη Βαρβούνη


Το Διεθνές Βραβείο "Giuseppe Sciacca" για τον πολιτισμό απονεμήθηκε πριν από λίγες μέρες στον Σαμιώτη καθηγητή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Δ.Π.Θ), Μανώλη Γ. Βαρβούνη.

Η απονομή πραγματοποιήθηκε μετά από απόφαση της κριτικής επιτροπής του διεθνούς αυτού βραβείου, η έδρα του οποίου είναι στην Πόλη του Βατικανού, όπου συνήθως πραγματοποιούνται οι βραβεύσεις.

Το βραβείο δόθηκε κατά την τελευταία μέρα του Διεθνούς Συνεδρίου για τους Πομάκους της Θράκης που διεξήχθη στην Κομοτηνή.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η απονομή του βραβείου για το 2017 στον κ. Βαρβούνη έγινε λόγω του εξέχοντος πολιτιστικού και επιστημονικού έργου του, πρωτίστως στον τομέα της καταγραφής της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω του "Λαογραφικού Αρχείου" που έχει ιδρύσει, στο πλαίσιο του "Εργαστηρίου Λαογραφίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας" της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του Δ.Π.Θ.

Αποτελεί αυτό μία ακόμη διεθνή διάκριση, που φανερώνει όχι μόνο τη σπουδαιότητα του έργου του, αλλά και το εύρος της διεθνούς αναγνωρίσεως του έργου αυτού.