AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

20 Μαρ 2017

Συλλυπητήρια μηνύματα του για την απώλεια του Ανδρέα Βασιλάκη

Φωτογραφία από το SamiakonVima.blogspot.gr

Τα συλλυπητήρια τους για την απώλεια του αντιδημάρχου Μαραθοκάμπου Σάμου, Ανδρέα Βασιλάκη, ο οποίος "έφυγε" από τη ζωή την Κυριακή, εκφράζουν ο Δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, ο δημοτικός σύμβουλος, Νίκος Στεφανής. Το δημοτικό συμβούλιο Σάμου εξέδωσε ψήφισμα σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Ανδρέα Βασιλάκη. 

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

"Η χθεσινή ημέρα, ήταν για όλους μας στο Δήμο Σάμου, μια μέρα θλίψης και οδύνης. Η απώλεια του Ανδρέα Βασιλάκη, που έχασε τη μάχη με τη ζωή μετά από γενναίο αγώνα, είναι μεγάλη και δυσαναπλήρωτη. 

Χάσαμε έναν πραγματικό φίλο, έναν γνήσιο μαχητή της Αυτοδιοίκησης. 

Θα μας λείψει η θέλησή του, το πείσμα του, η βροντώδης φωνή του, η αγάπη του για τον Μαραθόκαμπο και για το νησί μας.

Ανθρώπους όπως τον Ανδρέα, δε συναντάς εύκολα, πλέον. Είναι σπάνιο πια να βρεις τέτοια εσωτερική πίστη, τέτοια τόλμη και πείσμα στην εκφορά της γνώμης και των επιχειρημάτων -ακόμα και όταν αυτά πηγάζουν από το θυμικό και μόνο. Προσηλωμένος στο καθήκον, ακούραστος, δραστήριος από τις 7 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, δεν έκανε εκπτώσεις στο σκοπό που υπηρετούσε. 

Άνθρωπος θεοσεβούμενος, σεμνός και ευγενής, κοσμούσε το δημοτικό συμβούλιο και τη Σάμο μας. Ακόμα κι όταν φώναζε, ήταν εύκολο να διακρίνει κάποιος το ασίγαστο πάθος του για την πρόοδο του τόπου μας. 

Όταν με ρώτησε πρόσφατα, λίγο πριν από την Κυριακή 5η Μαρτίου, αν θα παραμείνει αντιδήμαρχος στον Μαραθόκαμπο και τον διαβεβαίωσα πως ναι, αν και  η υγεία του ήταν ήδη βεβαρυμμένη, το βλέμμα του έγινε αμέσως φωτεινό, ξάστερο! Αυτή η φωτεινότητα του είναι που θα μας λείψει περισσότερο απ’ όλα.

Αντίο, φίλε Ανδρέα."


Σε συλλυπητήριο μήνυμά του ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της ΝΟ.Δ.Ε Σάμου της Ν.Δ., Νίκος Στεφανής αναφέρει τα εξής:

"Ένας φίλος και καλός συνεργάτης δεν είναι πλέον κοντά μας.
Ο Ανδρέας Βασιλάκης όπως πάντα κατάφερνε στα Δημοτικά Συμβούλια να μας κρατάει σε αγωνία με τις τοποθετήσεις του. Έδινε καθημερινές μάχες για το καλό του Μαραθοκάμπου, για το καλό της Σάμου.
Η παράταξη μας έχασε ένα δυναμικό στέλεχος που συμμετείχε στα κοινά του τόπου μας.

Καλό ταξίδι φίλε Ανδρέα".

Το ψήφισμα που εξέδωσε το δημοτικό συμβούλιο Σάμου σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Ανδρέα Βασιλάκη είναι το εξής:

" «Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου λόγω της αναγγελίας του θανάτου του Αντιδημάρχου  Ανδρέα Βασιλάκη»

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σάμου  με την αγγελία του θανάτου του Αντιδημάρχου Ανδρέα Βασιλάκη, συνεδρίασε  σήμερα, την 21η Μαρτίου 2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 18.00 , για να αποτίσει  φόρο τιμής στον εκλιπόντα, λαμβάνοντας υπόψη την εκτίμηση, το σεβασμό, την αποδοχή και την αγάπη, με την οποία τον αντιμετώπιζαν οι δημότες, και όλοι όσοι τον γνώριζαν και εκτιμώντας την πολύτιμη και πολυετή προσφορά του στην ευρύτερη περιοχή  του Μαραθοκάμπου και  ολόκληρου του νησιού,  αλλά και για να αποδώσουν την πρέπουσα και επιβαλλόμενη τιμή στον άνθρωπο, που υπηρέτησε το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επί σειρά ετών και διακρίθηκε για την εργατικότητα, την ευσυνειδησία, την εντιμότητα  και το πάθος του για την πρόοδο και την επίλυση των προβλημάτων του τόπου μας.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΑΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ

Την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος, σε ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής, για το θάνατο του  Αντιδημάρχου Ανδρέα Βασιλάκη, ως ακολούθως:
1. Να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη και τα ειλικρινή συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στους οικείους του εκλιπόντος.
2. Να παραστεί αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβούλιου κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας.
3. Να κατατεθεί στεφάνι από το Δήμαρχο Σάμου και το Δημοτικό Συμβούλιο Σάμου και να καλυφθεί η  κηδεία  δημοσία δαπάνη .
4. Να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στην παρούσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
5. Να αναγνωσθεί το παρόν ΨΗΦΙΣΜΑ από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την τέλεση της εξόδιου ακολουθίας του και να επιδοθεί στην οικογένεια του εκλιπόντος.
7. Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου.

«Ας είναι αιωνία η μνήμη του και ελαφρύ το χώμα της πατρώας γης που θα τον δεχτεί»"