AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Μαρ 2017

Μεγάλα έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου Σάμου σχεδιάζει η Fraport


Σημαντικά έργα στο αεροδρόμιο Σάμου προγραμματίζει για την περίοδο έως το 2021 η Fraport Greece, η εταιρεία που ανέλαβε την διαχείριση 14 περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.

Τα έργα στο αεροδρόμιο "Αρίσταρχος ο Σάμιος" περιλαμβάνουν:

- Επέκταση και αναδιαμόρφωση του τερματικού σταθμού
- Νέο πυροσβεστικό σταθμός- Aναδιοργάνωση του χώρου στάθμευσης των αεροσκαφών
- 19% αύξηση της συνολικής έκτασης του αεροσταθμού 9.605 m2
- 40% αύξηση των σταθμών Check-in (από 10 σε 14)
- 25% αύξηση του συνολικού αριθμού πυλών (από 4 σε 5)
- 50% αύξηση των σημείων  ασφαλείας και ελέγχου του αεροδρομίου (από 2 σε 3)


Σε πανελλαδικό επίπεδο, στο πλαίσιο της ανάληψης της διαχείρισης και λειτουργίας των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, η Fraport Greece έχει καταρτίσει ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τον εκμοντερνισμό και ανάπτυξη τους.

Το πλάνο της εταιρείας περιλαμβάνει άμεσες αλλά και σε βάθος χρόνου εργασίες και έργα ανάπτυξης των υποδομών στα αεροδρόμια, οι οποίες θα συμβάλλουν καθοριστικά στην αύξηση του αριθμού των επιβατών, αλλά και στη βελτίωση της ταξιδιωτικής τους εμπειρίας. Για το σύνολο των έργων ανάπτυξης η Fraport Greece θα επενδύσει μέχρι  το 2021 τουλάχιστον το ποσό των 330 εκατ. ευρώ.

Στην υπόλοιπη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης θα πραγματοποιήσει επιπλέον έργα συντήρησης και αναβάθμισης στα αεροδρόμια, υλοποιώντας συνολικά επενδύσεις ύψους 1 δις. ευρώ περίπου.

Οι άμεσες εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα αεροδρόμια με την ανάληψη της λειτουργίας τους από τη Fraport Greece και πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου περιλαμβάνουν:

- Γενικό καθαρισμό
- Βελτίωση του φωτισμού και της σηματοδότησης  στους εσωτερικούς (τερματικοί σταθμοί) και εξωτερικούς χώρους των αεροδρομίων (χώρος στάθμευσης αεροσκαφών-διάδρομοι προσγείωσης-απογείωσης).
- Αναβάθμιση και βελτίωση των εγκαταστάσεων υγιεινής
- Βελτίωση παρεχόμενων υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένης  δωρεάν σύνδεσης με το  διαδίκτυο (WiFi)
- Εργασίες για τη βελτίωση της πυρασφάλειας σε όλους τους χώρους των αεροδρομίων

Οι παραπάνω παρεμβάσεις αναμένεται να βελτιώσουν άμεσα την ταξιδιωτική εμπειρία όλων των επιβατών στα αεροδρόμια μέχρι και την ολοκλήρωση των μεγάλων κατασκευαστικών έργων το 2021.