AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαρ 2017

Μεγάλη ευρωπαϊκή επιτυχία για τον Δήμο Σάμου


Στην κορυφαία ευρωπαϊκή δεκάδα για το διαγωνιστικό μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας επελέγη ο Δήμος Σάμου. Στην ίδια δεκάδα μάλιστα συγκαταλέγονται μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις και πρωτεύουσες.

Στο διαγωνιστικό μέρος του θεσμού αξιολογείται η τεχνική αναφορά των πόλεων – περιοχών που συμμετέχουν, η πρωτοτυπία των εκδηλώσεων, η συμμετοχή, το όραμα αλλά και η ενεργοποίηση θεσμών και τοπικής κοινωνίας.

Με βάση την τεχνική αναφορά εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής επιτροπής αξιολόγησαν τις εκατοντάδες πόλεις που συμμετείχαν στο διαγωνιστικό μέρος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας προκειμένου να επιλεγεί η τελική δεκάδα. Η Σάμος είναι ο μοναδικός Ελληνικός τόπος (νησί) που επελέγη.

Στην τελική δεκάδα κατατάσσονται με αλφαβητική σειρά, οι:

Białystok (Πολωνία)
Kruševac (Σερβία)
Lisboa (Πορτογαλία)
Malmo (Σουηδία )
Palma (Ισπανία)
Prague (Τσεχία)
SAMOS (Ελλάδα)
Skopje (Π.Γ.Δ.Μ.)
Sofia (Βουλγαρία)
Valencia (Ισπανία)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οι παραπάνω πόλεις – περιοχές απέδειξαν μέσα από το πρόγραμμά τους ότι διαθέτουν ένα μακροπρόθεσμο όραμα και την βούληση να επενδύσουν στην βιώσιμη κινητικότητα. Στην τελετή βράβευσης στις Βρυξέλλες οι διακριθείσες πόλεις θα συμμετάσχουν με ένα διαφημιστικό πανό με φωτογραφίες από τις δράσεις που υλοποίησαν. Στο πανό της Σάμου επελέγησαν 3 φωτογραφίες που είναι των: Νίκου Τσούλου, Γιάννη Παλαιοκαστρίτη και Ελεάννας Κωνσταντάκη.

Φωτογραφία του Νίκου Τσούλου

Φωτογραφία του Γιάννη Παλαιοκαστρίτη

Φωτογραφία της Ελεάννας Κωνσταντάκη

Φωτογραφία του Γιάννη Παλαιοκαστρίτη

Φωτογραφία του Νίκου Τσούλου

Ο Δήμαρχος Σάμου δήλωσε σχετικά: "Πρόκειται για μια πολύ σπουδαία διάκριση που τοποθετεί τη Σάμο στην κορυφή των συμμετοχών. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους εθελοντές, τις ομάδες, συλλόγους και οργανώσεις που συμμετείχαν με κέφι και ωραίες ιδέες στην δεύτερη αυτή συμμετοχή της Σάμου.Καταφέραμε να επιλεγούμε στην τελική ευρωπαϊκή δεκάδα ανάμεσα σε πόλεις ¨μεγαθήρια¨, πρωτεύουσες κρατών.

Είμαστε το μόνο νησί της Ευρώπης που βραβεύεται. Να αναφέρουμε ότι στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας το 2016 συμμετείχαν συνολικά 51 χώρες και 2.427 πόλεις! Ένας μικρός τόπος, όπως η Σάμος, απέδειξε ότι μπορεί να επιτυγχάνει υψηλούς στόχους, όταν επενδύει στην εξωστρέφεια, την σκληρή δουλειά και τον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό. Ευχαριστώ όλους! Η Σάμος μας μπορεί και πρέπει να πάει μπροστά! Η βράβευσή μας, αποτελεί και μια έμπρακτη αναγνώριση της νησιωτικότητας, οι βασικές αρχές υλοποίησης της οποίας, είναι καλό να εφαρμοστούν σε όλη την Νησιωτική Ευρώπη".