AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

26 Μαρ 2017

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η παρέλαση στην πόλη της Σάμου!

Φωτογραφίες του Μανώλη Marg

Με μια μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην παραλιακή Λεωφόρο Θεμιστοκλή Σοφούλη ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή οι εορτασμοί για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στην πόλη της Σάμου!

Στην παρέλαση μετείχαν και αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι του νησιού με παραδοσιακές ενδυμασίες.

Ο Μανώλης Marg παρακολούθησε την παρέλαση και τράβηξε τις ακόλουθες φωτογραφίες!








































































Σε μήνυμα του για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος αναφέρει τα εξής:

"Μια επέτειος όπως η σημερινή, επέτειος της Εθνεγερσίας και της απαρχής της δημιουργίας του νέου ελληνικού κράτους δεν έχει μόνο ιστορική σημασία. Η υπενθύμιση μιας κομβικής στιγμής του παρελθόντος για ένα έθνος έχει ασφαλώς μια αυθύπαρκτη διάσταση υπερηφάνειας που οφείλουμε να την γιορτάζουμε. Η δικαίωσή της, όμως, έρχεται μόνον όταν το δίδαγμά της αποτελεί συγχρόνως και εφαλτήριο για το μέλλον.

Πριν από δύο αιώνες, ο ελληνισμός βρέθηκε αντιμέτωπος όχι μόνο μ’ έναν κατακτητή, αλλά και με ένα κομμάτι του ίδιου του εαυτού του. Μέσα από πολλές αντιξοότητες κατάφερε να αποτινάξει το ζυγό, αλλά και να διαμορφώσει μια εθνική ταυτότητα που τον έφερε σε επαφή με το ιστορικό παρελθόν του, οι αρχές του οποίου αποτέλεσαν τη βάση του Διαφωτισμού και, κατ’ επέκταση, του δυτικού πολιτισμού.
Σήμερα, η Ελλάδα μας δοκιμάζεται και πάλι από σκληρές προκλήσεις και ακόμη κι αυτό το ίδιο το οικοδόμημα της σύγχρονης, ενωμένης Ευρώπης, όπως το διαμόρφωσε το όραμα του Διαφωτισμού, δέχεται πλήγματα από πολλές πλευρές.

Το δίδαγμα της εθνικής επετείου, είναι λοιπόν, στις μέρες μας, πιο επίκαιρο από ποτέ. Σε μια δύσκολη συγκυρία για όλη την ευρωπαϊκή οικογένεια, η Ελλάδα οφείλει και πάλι να βρει τη δύναμη και την τόλμη να προχωρήσει σε μια νέα παλιγγενεσία, με γνώμονα την εθνική αξιοπρέπεια και την πρόοδο της χώρας. 

Διχόνοιες και ατομισμοί δεν έχουν θέση σ’ αυτή την προσπάθεια. Μόνον ενωμένοι και με κοινή προσπάθεια μπορούμε να αντιπαρέλθουμε τις σημερινές αντιξοότητες και να σταθούμε όρθιοι και υπερήφανοι απέναντι στην Ιστορία.

Η 25η Μαρτίου θυμίζει σε όλους μας, ότι ακόμη και το φαινομενικώς αδύνατο μπορεί να επιτευχθεί αν υπάρχει ομοψυχία, πίστη στο σκοπό και όραμα. Αυτά χρειάζεται η Ελλάδα και σήμερα. 

Και πολύ περισσότερο η Σάμος μας, που, ευρισκόμενη στα σύνορα της δοκιμαζόμενης χώρας μας, βρίσκεται όχι μόνο σε οικονομική δυσπραγία, αλλά και στην πρώτη γραμμή του πιο σύνθετου προβλήματος της εποχής μας.

Με ομόνοια, ευψυχία και τόλμη, είμαι βέβαιος ότι θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε και αυτή τη δυσκολία. Και θα πάμε μπροστά."