AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

13 Ιουν 2017

Ομιλία για την αρχιτεκτονική και την τέχνη στο Πυθαγόρειο στις 16/6


Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου θα δώσει διάλεξη στο Πυθαγόρειο την Παρασκευή 16 Ιουνίου με θέμα "Σχέσης ανώνυμης αρχιτεκτονικής και σύγχρονης τέχνης".

Η ομιλία διοργανώνεται από το Ίδρυμα Schwarz στο Art Space Pythagorion και θα αρχίσει στις 19:30.

Λίγα λόγια για τον ομιλητή

Ο αρχιτέκτονας Γιώργος Τριανταφύλλου είναι γνωστός για το αρχιτεκτονικό έργο του και για τη μοναδική φωτογραφική αποτύπωση της μορφής παλαιών και σύγχρονων κτισμάτων.

Λίγα λόγια για τη διάλεξη

Η διάλεξη του Γιώργου Τριανταφύλλου βασίζεται στην έρευνά του σε όλη την Ελλάδα, όπου φωτογράφισε καλύβες και μαντριά, ξεχασμένα δείγματα μιας ανεξερεύνητης ανώνυμης και αληθινής αρχιτεκτονικής, συσχετίζοντας τις δομές των λαϊκών αυτών κατασκευών με έργα της σύγχρονης τέχνης και αρχιτεκτονικής. Το υλικό αυτό που έχει παρουσιαστεί σε έκθεση στο Βυζαντινό Μουσείο της Αθήνας και συνοδεύτηκε από σχετική έκδοση, εμπλουτίστηκε και από την πρόσφατη επίσκεψή του στη Σάμο.

Η αρχιτεκτονική αυτών των αρχετύπων αναμφίβολα μας υποδεικνύει σήμερα νέες αναζητήσεις. Μας ευαισθητοποιεί και μας κατευθύνει με ένα διαφορετικό τρόπο σε σύγχρονες και ανθρώπινες, οικολογικές και βιοκλιματικές προσεγγίσεις. Η προοπτική μιας εμπνευσμένης χρήσης τους θα μπορούσε να προσδώσει στο νησί μια επιπλέον ξεχωριστή διάσταση.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ομιλία του Γιώργου Τριανταφύλλου, όπως και αυτή της Μάγιας Τσόκλη τον Μάιο, σηματοδοτούν την αρχή μιας διαδρομής με στόχο την συνάντηση με την πολυμορφία της Σάμου.

Η διαδρομή θα περιλαμβάνει επισκέψεις σε κτίσματα, ερείπια, βιομηχανικούς, χώρους και λαϊκές κατασκευές που στο σύνολό τους δημιουργούν τον εξαιρετικά ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ιστό της Σάμου.

Από την αρχαιότητα (μνημεία, αρχαιολογικοί χώροι) έως το σήμερα και τις αναπτυσσόμενες παραγωγικές μονάδες που χαρακτηρίζουν τοπικά προϊόντα, και τέλος μερικές νοστιμιές από την ντόπια κουζίνα, θα ολοκληρώσουν τη διαδρομή στο κρυφό και φανερό «τοπίο» της Σάμου.

Το πλήρες πρόγραμμα σχεδιάζεται και με την συμμετοχή επαγγελματιών της Σάμου, και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε συγκεκριμένες μέρες και ώρες κατόπιν δήλωσης συμμετοχής.

Για πληροφορίες και κρατήσεις επικοινωνήστε στο 2273062169 ή 2273062031.

Επιμέλεια Προγράμματος: Κατερίνα Ζαχαροπούλου

Advertisement