AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Ιουν 2017

Εκδηλώσεις του Συλλόγου "Ομόνοια" Παγώνδα στις 16 και 23/6


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κυριών και Δεσποινίδων "Η Ομόνοια" Παγώνδα διοργανώνει δύο εκδηλώσεις για παιδιά στις 16 και στις 23/6.


Η πρώτη εκδήλωση θα αρχίσει στις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής 16 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Παγώνδα.

Στην εκδήλωση αυτή τα παιδιά της Παιδικής Φωλιάς Παγώνδα θα "πάρουν μαζί τους τους θεατές σε ένα ταξίδι στο παρελθόν και την παιδική τους ζωή στη Σάμο ή αλλού".

Αφορμή για την οργάνωση της εκδήλωσης ήταν οι επισκέψεις της Συντακτικής Επιτροπής της Εφημεριδούλας "Παιδική Φωλιά Παγώνδα" στους σημερινούς υπεύθυνους για τον Νομό Σάμου, τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο και τον δήμαρχο Μιχάλη Αγγελόπουλο, στους οποίους κατέθεσαν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για την εφημερίδα και την όλη δράση τους.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν λίγα από τα πολλά παραμύθια της Σάμου και αρκετά από τα παραδοσιακά σαμιώτικα παιδικά παιχνίδια.

Η δεύτερη εκδήλωση θα αρχίσει στις 6:30 το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιουνίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Κέντρου Παγώνδα. 

Είναι αφιερωμένη στην "Ειρήνη και την Αλληλεγγύη", πολύτιμα αγαθά για όλους μας.

Ο Σύλλογος "Η ΟΜΟΝΟΙΑ" και η Παιδική Φωλιά Παγώνδα ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη με το παραπάνω θέμα, βασισμένο στο ποίημα "Να σκέφτεσαι τους άλλους" του Μαχμούτ Νταρουίς, ο οποίος θεωρείται εθνικός ποιητής της Παλαιστίνης και ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους άραβες ποιητές.

Τα παιδιά της Παιδικής Φωλιάς, μελέτησαν το ποίημα, έγραψαν και ζωγράφισαν. Παράλληλα δημιούργησαν ένα βίντεο με όλη τη δουλειά τους, την οποία και παρουσίασαν ξεναγώντας συγχρόνως τους θεατές στον Παγώνδα και το Ηραίον.

Το βίντεο και οι ζωγραφιές παραδόθηκαν στην Επιτροπή Ειρήνης και εντάχθηκαν στην εκδήλωσή της στις 19 Μαΐου στην πόλη της Σάμου.

Η εκδήλωση της 23ης Ιουνίου στον Παγώνδα, απευθύνεται σε όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην παραπάνω και επίσης θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να καταθέσουν τις εμπειρίες τους από την συμμετοχή τους στην όλη δράση.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:

- Έναν μικρό χαιρετισμό από την Πρόεδρο της Πανσαμιακής Επιτροπής για την Ειρήνη, Ρούλα Στεφανάκη- Μαυρατζώτη.
- Τις εμπειρίες των μελών της Παιδικής Φωλιάς που συμμετείχαν.
- Την προβολή του βίντεο.