AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Ιουν 2017

Η "Ανατροπή" στον Παγώνδα Σάμου


Μέλη της δημοτική παράταξης "Ανατροπή" επισκέφτηκαν την Τετάρτη τη δημοτική κοινότητα του Παγώνδα Σάμου. 

Εκεί έγινε συζήτηση πάνω σε διάφορα τοπικά θέματα και ενημερώθηκαν οι παρευρισκόμενοι για τις απόψεις και τις θέσεις που έχει η δημοτική παράταξη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και στον πρωτογενή τομέα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα και των κατοίκων, πρέπει να αλλάξει η πολιτική, ώστε να αναδειχτεί το νησί μας, να αξιοποιηθούν οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού και να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος. Από την άλλη, ο πρωτογενής τομέας πρέπει να ανακάμψει, ώστε περισσότεροι άνθρωποι να μπορούν να ζήσουν από αυτόν. 

Έγινε εκτενής αναφορά στην κτηνοτροφία και ενημέρωση για τις κινήσεις της δημοτικής παράταξης "Ανατροπή" για την ύπαρξη σφαγείου. Όπως ανέφερε παλιός κτηνοτρόφος της περιοχής, στο παρελθόν η ευρύτερη περιοχή του Παγώνδα είχε γύρω στους 25 κτηνοτρόφους, και τώρα μόνο 2.

Ένα μείζον θέμα, ώστε να συνεχίσει την λειτουργία του το δημοτικό σχολείο του χωριού και να μην κλείσει, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του χωριού, αλλά και οι κάτοικοι, είναι να διευθετηθεί η οδική πρόσβαση προς αυτό. Η τοπική κοινότητα έχει βρει εναλλακτική λύση, που συμφωνούν και οι κάτοικοι, και πρέπει να διευθετηθεί το εν λόγω θέμα άμεσα και μέσα στο καλοκαίρι, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.