AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

1 Μαΐ 2018

BINTEO & ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Οι εθελοντές ομόρφυναν τη Σάμο!


Ποικιλία εθελοντικών δράσεων καθαρισμού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Σάμο στο πλαίσιο της πανελλαδικής εθελοντικής εκστρατείας "Let's Do It Greece 2018".

- Ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου, με τη βοήθεια, από τη στεριά, των υπαλλήλων και μηχανημάτων των Ελληνικών Θερμοκηπίων Α.Ε. διοργάνωσε υποβρύχιο καθαρισμό στο Μαλαγάρι Σάμου.

Το έργο των αυτοδυτών ήταν αρκετά δύσκολο λόγω της περιορισμένης ορατότητας και του μεγάλου όγκου από τα κολλημένα στην άμμο λάστιχα. Δεκαπέντε δύτες κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια για να βγουν όλα τα λάστιχα από το βυθό, με τη συνεργασία εθελοντών πυροσβεστών από την ξηρά και του μηχανολογικού εξοπλισμού από τα Ελληνικά Θερμοκήπια Σάμου.

Μέλη του Vespa Club Samos καθάρισαν διπλανή παραλία από τη στεριά.

Στη δράση καθαρισμού στο Μαλαγάρι συμμετείχαν ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου και τα εθελοντικά πυροσβεστικά κλιμάκια Βαθέος και Σάμου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σάμου εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου, το εθελοντικό κλιμάκιο πυρόσβεσης Βαθέος και Σάμου, τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών και το Vespa Club, καθώς "με τη δική τους πολύτιμη συνδρομή κατόρθωσαν να αναδείξουν συλλογικά και μαζικά τόσο την αξία της συμμετοχής, της συνεργασίας και του εθελοντισμού, όσο και την αγάπη και τον σεβασμό τους προς το περιβάλλον και τον τόπο μας".


Με τη σειρά του ο Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου ευχαριστεί θερμά για τη συνεισφορά τους:

"1. Το εθελοντικό κλιμάκιο πυρόσβεσης Βαθέος κ Σάμου για την καθοριστική βοήθειά τους.

2. Το Samos Dive Center και τους δύτες του.

3. Τον Κώστα Δουλδούρα που για ακόμα μία χρονιά, παραχώρησε το σκάφος του για τις ανάγκες του καθαρισμού.

4. Τα Ελληνικά Θερμοκήπια Σάμου για την παραχώρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς θα ήταν αδύνατο διαφορετικά να επιτευχθεί τέτοιο μεγάλο έργο.

5. Τον Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου.

6. Το Vespa Club Samos.

7. Τον Παύλο Ιωαννίδη και τη #REELDRONE που για ακόμα μία χρονιά δημιούργησε το παρακάτω βίντεο.

Δείτε το βίντεο του Παύλου Ιωαννίδη που κοινοποιήθηκε στη Σελίδα του Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο facebook και φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη δράση καθαρισμού στο Μαλαγάρι!






- Ο Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Ηραίου Σάμου ανέλαβε τον καθαρισμό της παραλίας, των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων του οικισμού του Ηραίου.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη σελίδα του συλλόγου στο facebook!








Υπενθυμίζονται και άλλες εθελοντικές δράσεις καθαρισμού της Κυριακής στη Σάμο στο πλαίσιο της εκστρατείας καθαρισμού "Let's Do It 2018":

Καθαρισμός του λιμανιού του Κοκκαρίου 

Καθαρισμός της παραλίας της Μυκάλης

Καθαρισμός της παραλίας μπροστά από το Δημοτικό Σχολείο Πυθαγορείου

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com