AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Μαΐ 2018

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου στα Κοντακαίικα και στον Τ.Ο.Ε.Β Καρλοβάσου


Την κοινότητα των Κοντακαίικων Σάμου και τον Τ.Ο.Ε.Β Καρλοβάσου (Τοπικός Οργανισμός Εγγείων Βελτιώσεων) επισκέφτηκε την Παρασκευή ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες της διεύθυνσης τεχνικών έργων και της διεύθυνσης αγροτικής οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου.

Σε σύσκεψη που έγινε στα Κοντακαίικα παρουσία του προέδρου της τοπικής κοινότητας, Δημήτρη Καλογερή, τοπικών συμβούλων και κατοίκων συμφωνήθηκαν αναλυτικά οι παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο, στο πλαίσιο της συντήρησης οδικού δικτύου που δημοπρατείται άμεσα.

Επίσης έγινε συνεννόηση για τη συνέχιση των εργασιών καθαρισμού ρεμάτων της περιοχής με βάση το έργο συνδρομής των Δήμων της Ενότητας που είναι σε εξέλιξη. Συμφωνήθηκε οι εργασίες που έχουν ξεκινήσει από τη χειμερινή περίοδο να συνεχιστούν και το ερχόμενο φθινόπωρο. 

Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε με τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ του Τ.Ο.Ε.Β Καρλοβάσου. Έγινε αναλυτική ενημέρωση και διερευνήθηκαν δυνατότητες δράσεων που θα ενισχύσουν το έργο του οργανισμού. 

Λίγα λόγια για τον Τ.Ο.Ε.Β Καρλοβάσου

Ο Τ.Ο.Ε.Β Καρλοβάσου είναι υπεύθυνος για αρδεύσιμη έκταση 1500 στρεμμάτων (αρδευθείσα έκταση 280 στρέμματα). Οι καλλιέργειες που αρδεύονται αφορούν ελιές, κηπευτικά-πατάτες και μποστανικά. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα που διαχειρίζεται είναι 2 γεωτρήσεις (η μία έχει παραχωρηθεί για την ύδρευση των Κοντακαιίκων), 2 υδατοδεξαμενές 200 και 400 κυβικά αντίστοιχα και υπέργειο σωληνωτό δίκτυο μήκους 8 χιλιομέτρων.

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com