AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

12 Μαΐ 2018

Το αναπτυξιακό τουρνουά μπάσκετ Βορείου Αιγαίου στη Σάμο


Οι 1οι αναπτυξιακοί αγώνες καλαθοσφαίρισης Βορείου Αιγαίου (παίδων-κορασίδων) διοργανώθηκαν το διήμερο 10-11 Μαΐου στη Σάμο, με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών από τη Σάμο, τη Χίο και τη Λέσβο.

Τους αγώνες διοργάνωσαν στο κλειστό γυμναστήριο Βαθέος Σάμου η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (Ε.Ο.Κ), η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Τοπική Επιτροπή Σάμου της Ε.Ο.Κ, στο πλαίσιο του αναπτυξιακού προγράμματος της Ομοσπονδίας.

Στη συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση το "παρών" έδωσαν ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, ο αντιπεριφερειάρχης Εμπορίου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, Γιώργος Κυριαζής, ο Γ.Γ της Ε.Ο.Κ Παναγιώτης Τσαγκρώνης, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Παιδείας και Αθλητισμού Βορείου Αιγαίου, Κώστας Παπαδόπουλος και οι πρόεδροι των Τοπικών Επιτροπών Σάμου, Χίου και Λέσβου.


Φωτογραφία από τη σελίδα του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου, στο facebook

Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Κ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, δήλωσε: "Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά μας που βρισκόμαστε σήμερα στη Σάμο. Είναι υποχρέωση μας να είμαστε εδώ και να συμβάλουμε στο μετρό των δυνατοτήτων μας στη προσπάθεια αυτή".

Ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Νίκος Κατρακάζος, δήλωσε: "Η αναπτυξιακή δράση είναι αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, στη Σάμο. Επενδύουμε στα παιδιά μας ,στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στην κοινωνία. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που όλοι μαζί, σαν Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, κινούμαστε στη λογική να βρούμε πόρους για τον αθλητισμό, για τα μικρά παιδιά μας".

Αργότερα στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης της Σάμου, έγινε ο Αγιασμός παρουσία του Μητροπολίτη Σάμου Ικαρίας και Φούρνων, Ευσεβίου.

Στη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο Σεβασμιότατος τόνισε προς όλους τους αγωνιζόμενους "την αξία της ευγενούς άμιλλας και της νομίμου αθλήσεως, όπως μάλιστα την επισημαίνει ο απόστολος Παύλος στην Β΄επιστολή του προς τον Τιμόθεο, όπου λέει κανείς αθλητής δεν βραβεύεται, εάν δεν αγωνισθεί νόμιμα και σωστά. (Βλ. Β΄ Τιμ. β, 5)". Τους κάλεσε δε σε συνέχεια της αθλητικής τους δραστηριότητος "να αγωνίζονται και για την καλλιέργεια της αθανάτου ψυχής τους, να παραμένουν κοντά στον Χριστό και την Αγία Ορθόδοξη Εκκλησία μας και ως πραγματικοί Ορθόδοξοι Έλληνες να διαφυλάσσουν την παράδοση της Πατρίδος και του Γένους μας".

Τέλος ευχήθηκε, οι αναπτυξιακοί αγώνες της καλαθοσφαίρισης Βορείου Αιγαίου, Μυτιλήνης, Χίου, Σάμου και Ικαρίας "να γίνουν απαρχές προαγωγής του γνησίου πνεύματος του αθλητισμού, της συνεργασίας και της αγάπης των νέων των Νησιών μας". 






Φωτογραφία από τη σελίδα του αντιπεριφερειάρχη Σάμου, Νίκου Κατρακάζου, στο facebook

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com