AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

8 Μαΐ 2018

ΒΙΝΤΕΟ: Εθελοντές δύτες καθαρίζουν τον βυθό στο Κοκκάρι!

Φωτογραφία-βίντεο: Αλέξανδρος Μαλαγάρης

Πλάνα από τον πρόσφατο υποβρύχιο καθαρισμό στον βυθό του Κοκκαρίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής εθελοντικής εκστρατείας "Let's Do It Greece 2018", έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
 
Πρόκειται για βίντεο του Αλέξανδρου Μαλαγάρη, που απεικονίζει την προσπάθεια των επτά δυτών που βούτηξαν στο νερό κι έφεραν στην επιφάνεια 18 διάτρητους σάκους, από βάθος έως και 12 μέτρων.
 
Οι σάκοι αυτοί ήταν γεμάτοι με πεταμένο αλιευτικό εξοπλισμό, πλαστικά μπουκάλια, αλουμινένια κουτάκια, γυάλινα μπουκάλια, γυάλινες, πλαστικές και μεταλλικές συσκευασίες φαγητού, μεταλλικά θραύσματα, πλαστικές σακούλες, σακιά ζωοτροφών, μεγάλα κομμάτια οροφής πλεξιγκλάς και άλλα.
 
Επιπλέον, οι δύτες ανέσυραν και τρεις ξαπλώστρες και δύο γλάστρες, με τη χρήση σάκων ανέλκυσης.



Υπενθυμίζεται ότι και στην ξηρά εθελοντές καθάρισαν από πλαστικά και άλλα απορρίμματα όλο τον κάβο και τις δύο παρακείμενες παραλίες.

Στην κοινή αυτή εθελοντική δράση, στις 29 Απριλίου, πήραν μέρος ο Σύλλογος Εθελοντική Ομάδα Κοκκαρίου, το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος", το καταδυτικό κέντρο "Kerveli Dive Center", η Δημοτική Κοινότητα Κοκκαρίου και ευαισθητοποιημένοι κάτοικοι κι επισκέπτες του χωριού, που ανέλαβαν να καθαρίσουν αυτό το μοναδικό κομμάτι της Σάμου.

Αρχική δημοσίευση: My Samos Blog, http://my-samos.blogspot.com