AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Μαΐ 2018

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Το ποδηλατικό Brevet Samos 2018 ''Η κούπα του Πυθαγόρα"!

Φωτογραφίες: Δήμος Βομβολάκης
 
Με επιτυχία διεξήχθη το Σάββατο στη Σάμο το 2ο ποδηλατικό μπρεβέ 200 χιλιομέτρων, με την επωνυμία "Η κούπα του Πυθαγόρα", που οργάνωσε το Ble Cycling Club, με τη συμμετοχή 30 ποδηλατών.
 
Στο brevet αυτό (ποδηλασία μη ανταγωνιστική, μεγάλων αποστάσεων, χωρίς εξωτερική βοήθεια, με χρονικό περιορισμό τερματισμού έως τις 8.30μμ) οι δικυκλιστές κλήθηκαν να διασχίσουν το μεγαλύτερο τμήμα της Σάμου, μια διαδρομή μοναδικής ομορφιάς που συνδύαζε θάλασσα, βουνό, πράσινο και περνούσε μέσα από όμορφα γραφικά χωριά και παραθαλάσσιους οικισμούς.
 
Η εκκίνηση έλαβε χώρα νωρίς το πρωί, από το Βαθύ, από την πλατεία Πυθαγόρα, αμέσως μετά τον τεχνικό έλεγχο και την παραλαβή των καρτών και του roadbook.
 
Οι ποδηλάτες κινήθηκαν δυτικά, προς το Καρλόβασι, όπου και έγινε το πρώτο κοντρόλ. Στη συνέχεια ανηφόρισαν προς Αγίους Θεοδώρους και κατηφόρισαν προς τον Κάμπο Μαραθοκάμπου.
 
Το δεύτερο κοντρόλ έγινε στους Δρακαίους, όπου, σε υψόμετρο 300 μέτρων, έκαναν αναστροφή, παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής.
 
Μετά τον Όρμο Μαραθοκάμπου ανηφόρισαν για τα Κουμαίικα και κατόπιν για τους Σπαθαραίους, για το τρίτο κοντρόλ του brevet και λίγη ξεκούραση μετά τις ανηφόρες.
 
Σειρά είχε η παρατεταμένη κατηφόρα αρκετών χιλιομέτρων μέχρι το Ηραίο. Η συνέχεια περιλάμβανε το Ποσειδώνιο, όπου έγινε το τέταρτο κοντρόλ.
 
Ήταν τότε η ώρα για αναστροφή, ανάβαση για περίπου 5 χλμ και μετά κίνηση προς τον περιφερειακό της Σάμου.
 
Οι ποδηλάτες συνέχισαν μέχρι την Αγία Παρασκευή, όπου συνάντησαν και το τελευταίο κοντρόλ πριν τον τερματισμό, έκαναν αναστροφή και κατέληξαν βράδυ - κατάκοποι! - στην πλατεία Πυθαγόρα, στην πόλη της Σάμου...
 
Πάρτε μια γεύση από την επίπονη αυτή προσπάθειά τους, μέσα από τα φωτογραφικά στιγμιότυπα που κατέγραψε ο Δήμος Βομβολάκης!
 
 
















 




Φωτογραφίες: Δήμος Βομβολάκης

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com