AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

9 Νοε 2015

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Νέα επιχείρηση διάσωσης προσφύγων στη Σάμο

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο Facebook

O Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου κλήθηκε στις 08:57 το πρωί της Κυριακής από το Λιμεναρχείο Σάμου να συνδράμει σε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης 50 προσφύγων – μεταναστών στο ακρωτήριο Πράσσο της βορειοανατολικής Σάμου.

Με την "Γοργώ", το σκάφος του Συλλόγου, 5 αυτοδύτες απέπλευσαν από το λιμάνι Μαλαγαρίου και, με καλές για την εποχή συνθήκες, έφτασαν στις 10:05 στο σημείο όπου τους περίμενε σκάφος του Λιμενικού Σώματος (Λ.Σ).

Μετά από συνεννόηση με το πλωτό του Λ.Σ, το πιο εύκολο σε ελιγμούς και με μικρότερο βύθισμα σκάφος "Γοργώ" κατάφερε να προσεγγίσει τη βραχώδη ακτή με τη βοήθεια δυο δυτών στη θάλασσα που κατεύθυναν το σκάφος μακριά από βράχους.

Στη συνέχεια, με μια ανθρώπινη αλυσίδα οι αυτοδύτες επιβίβασαν όλους τους μετανάστες - πρόσφυγες στη "Γοργώ" και τους παρέδωσαν με ασφάλεια στο σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

Χρειάστηκαν δυο προσεγγίσεις του σκάφους "Γοργώ" για να απεγκλωβιστούν όλοι.

Το πρώτο δρομολόγιο ήταν αποκλειστικά με μωρά, παιδιά, εγκύους και γυναίκες.

Σε τρίτη προσέγγιση επιβιβάστηκαν και το ζευγάρι αυτοδυτών που έμεινε πίσω να ερευνήσει την περιοχή για επιπλέον ναυαγούς.

Παρόντα ήταν και τα σκάφη της σουηδικής Sjoraddnings.

Η επιχείρηση έληξε με την επιστροφή των δυο σκαφών του Λιμενικού Σώματος και του σκάφους του Σύλλογος Αυτοδυτών Σάμου στο λιμάνι Μαλαγαρίου στις 12:30.

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης!
































 





Πηγή: Σελίδα Συλλόγου Αυτοδυτών Σάμου στο Facebook