AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουν 2017

Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων αρχίζει ο δήμος Σάμου


Ανακύκλωση μικρών και μεγάλων ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων ξεκινά ο δήμος Σάμου, στο πλαίσιο σχεδίου του για τη συνολική διαχείριση στερεών αποβλήτων.

Στα απόβλητα εντάσσονται οι μεγάλες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, ο εξοπλισμός πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, συσκευές κλιματισμού, μικρές ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά εργαλεία, φωτιστικά είδη και λαμπτήρες αερίου, τηλεοράσεις και ηχοσυστήματα κλπ.

Σκοπός του προγράμματος είναι η μείωση του όγκου των απορριμμάτων που πηγαίνουν στον Χ.Υ.Τ.Α., η προστασία του περιβάλλοντος από επικίνδυνες ουσίες που περιέχονται σε αυτές τις συσκευές, όπως μόλυβδος, φρέον κλπ, αλλά και η ανάκτηση πολύτιμων υλικών και πρώτων υλών, όπως σίδηρος, αλουμίνιο, πλαστικό κ.ά.

Ήδη έχουν τοποθετηθεί στα Δημοτικά Καταστήματα κάδοι ανακύκλωσης μικρών ηλεκτρικών συσκευών και λαμπτήρων φθορισμού, στις αποθήκες του δήμου κάδοι απόσυρσης λαμπτήρων, καθώς και κοντέινερ για τις μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές στον χώρο του Χ.Υ.Τ.Α.

Με αφορμή την έναρξη της ανακύκλωσης, ο δήμος διοργανώνει την Τρίτη 6 Ιουνίου και ώρα 12.30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχιακού Μεγάρου, ημερίδα με θέμα "Ανακύκλωση Απορριπτόμενου Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού» (Α.Η.Η.Ε). Στο πλαίσιό της θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο επιμόρφωσης των εργαζομένων του δήμου στον τομέα της καθαριότητας, από στελέχη της συμβαλλόμενης εταιρίας. Επίσης, θα παρουσιαστεί οπτικοακουστικό υλικό, για μέτρα ατομικής προστασίας, την ασφαλή μεταφορά και αποθήκευση των Α.Η.Η.Ε για την αποφυγή περιβαλλοντικού και εργατικού ατυχήματος. Θα γίνει, τέλος, και ενημέρωση των Προέδρων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων σχετικά με την ανακύκλωση των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, προκειμένου να γίνει η διάχυση της πληροφόρησης στους κατοίκους του νησιού.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί οι δημοτικοί Σύμβουλοι και τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης του δήμου.

Στο προσεχές διάστημα θα ακολουθήσει ευρεία ενημέρωση και εκστρατεία ευαισθητοποίησης φορέων και κατοίκων τόσο για την ανακύκλωση των Α.Η.Η.Ε, όσο και για την ανακύκλωση συσκευασιών.