AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

3 Ιουν 2017

Η ορκωμοσία των αποφοίτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο Καρλόβασι

Πηγή φωτογραφιών: Σελίδα του δημάρχου Σάμου, Μιχάλη Αγγελόπουλου, στο facebook

Η τελετή καθομολόγησης αποφοίτων και απονομής μεταπτυχιακών τίτλων, διπλωμάτων και πτυχίων των Τμημάτων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στην Πορφυριάδα Σχολή του Καρλοβάσου.


Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Σάμου, Δημήτρης Σεβαστάκης και ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος και ο Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας, κ. Ευσέβιος.

Ο κ. Σεβαστάκης ανέφερε στον χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τα εξής:

"Είστε τυχεροί και τυχερές που ολοκληρώσατε τις σπουδές σας σε ένα διεθνώς αναγνωρισμένο πανεπιστημιακό ίδρυμα με ευδιάκριτη επιστημονική ταυτότητα και εκλεκτούς διδάσκοντες. Και είναι τύχη για το πανεπιστήμιο και τη χώρα μας που είστε το αξιόλογο και πολλά  υποσχόμενο επιστημονικό δυναμικό της.

Οι απόφοιτοι του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού της σχολής θετικών επιστημών εκφράζουν την μαθησιακή διάρκεια και το γνωστικό πείσμα. Το ίδιο και οι οικογένειες που τους στηρίζουν".

Όπως πιστεύει ο κ. Σεβαστάκης, "Ο Πρύτανης του Ιδρύματος Στ. Γκρίτζαλης, η Αναπληρώτρια πρύτανης, Α. Μπούνια, ο Κοσμήτορας της Σχολης, Ε. Πρασίδης, οι Πρόεδροι των Τμημάτων, Β. Μεταφτσής και Χ. Σκιάννης, καθώς και οι συνάδελφοι καθηγητές, ουσιαστικά εκφράζουν και υλοποιούν το μεγάλο συλλογικό αίτημα για το δημόσιο πανεπιστήμιο που θα μορφώνει και δεν θα μετατρέπει σε βιοτεχνία τίτλων. Η στενή συνεργασία του βουλευτή με τους πανεπιστημιακούς συναδελφούς του, και στο θέμα της Πανεπιστημιούπολης, έχει ως στόχο ακριβώς αυτό το αίτημα. Οι τοποθετήσεις των στελεχών του πανεπιστημίου άλλωστε, περιέγραψαν κριτικά και αυστηρά την ελπιδοφόρο κοινή κατεύθυνση".

Ο δήμαρχος Σάμου, Μιχάλης Αγγελόπουλος, απεύθυνε τον ακόλουθο χαιρετισμό στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων του Πανεπιστημίου στο Καρλόβασι:

"Κύριε Πρύτανη, 
Κύριε Κοσμήτορα,
Κύριοι Καθηγητές,
Αγαπητές και αγαπητοί απόφοιτοι

Είναι, εδώ και χρόνια, μια από τις πιο ευτυχείς και γεμάτες νόημα ημέρες για εμένα, η ημέρα που παρευρίσκομαι στην τελετή καθομολόγησης των αποφοίτων και της απονομής τίτλων της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου. 

Κατ’ αρχάς επειδή ως Δήμαρχος Σάμου είμαι σε θέση να γνωρίζω σε βάθος και σε όλες της τις διαστάσεις τη συνεισφορά του Ιδρύματος στο νησί μας. Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, με το διακεκριμένο προσωπικό και το εξαίρετο ερευνητικό και διδακτικό του έργο,  κοσμεί τη Σάμο και προσφέρει με τον πιο ουσιαστικό τρόπο και σε πολλά επίπεδα στην τοπική κοινωνία και οικονομία. Εξάλλου οι  καλές πρακτικές και βραβεύσεις  του Πανεπιστημίου Αιγαίου το καταδεικνύουν με τη δημιουργία ψηφιακού κέντρου των Απόδημων Σαμίων, την υλοποίηση της εφαρμογής στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που αφορά το ψηφιακό χάρτη με αποτύπωση της συνδυασμένης μετακίνησης, την αιγίδα του στα Ηραία –Πυθαγόρεια,  την συνέργεια μας για την εκπόνηση του Smart Samos, στο πρωτόκολλο συνεργασίας με το Δήμο του Greifswald και την συνέργεια στην αδελφοποίηση με το Δήμο του Κρότωνα Ιταλίας και τέλος το πρόγραμμα Επιχειρώ στη Σάμο . Μέσω της θεσμικής συνεργασίας μαζί του, χτίζουμε μια σχέση με αμοιβαία οφέλη που είμαι βέβαιος ότι για πολλά χρόνια ακόμη θα αποφέρει πλούσιους καρπούς. 

Θα μου επιτρέψουν, όμως, οι φίλτατοι καθηγητές σας, να τονίσω ότι η κυριότερη αιτία χαράς για εμένα, κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, είστε εσείς: οι απόφοιτοι του Πανεπιστημίου, όσοι σήμερα ολοκληρώνετε το πρώτο ή το δεύτερο στάδιο της ακαδημαϊκής σας επιμόρφωσης στον δύσκολο, αλλά και τόσο πολλά υποσχόμενο τομέα των Θετικών Επιστημών.

Όσοι στέκεστε αυτή τη στιγμή με χαμόγελο, σταθερό βλέμμα, ελπίδα και αισιοδοξία απέναντι στο μέλλον, που είναι πια δικό σας για να το διεκδικήσετε.

Τα επιστημονικά μας πεδία είναι πολύ διαφορετικά, όμως θα ήταν άδικο εκ μέρους μου να μην παραδεχθώ ότι το αντικείμενο των δικών σας σπουδών είναι, στην εποχή μας, σε πολύ μεγαλύτερη συνάφεια με τις απαιτήσεις και τις ανάγκες του ανταγωνιστικού κόσμου μας. Τα μαθηματικά και η πληροφορική είναι επιστημονικοί κλάδοι που ξεπερνούν σύνορα και γλώσσες και επιτρέπουν να οραματιστεί και να επιτύχει κανείς όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και οπουδήποτε αλλού. 

Δεν ευελπιστώ απλώς, είμαι βέβαιος ότι θα την κατακτήσετε αυτή την επιτυχία, στον ελληνικό, τον ευρωπαϊκό, τον παγκόσμιο στίβο. Θα είναι τότε, διπλή η τιμή για όλους όσοι βρισκόμαστε εδώ σήμερα, που το θεμέλιο προσόν για τη σταδιοδρομία σας θα το έχετε αποκτήσει στο Καρλόβασι, από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Η πιο μεγάλη τιμή και ευτυχία, ωστόσο, τότε, αλλά και σήμερα, θα ανήκει δικαιωματικά στους γονείς σας, στους ανθρώπους που στήριξαν και θα στηρίξουν και στο μέλλον, όσο και όπως μπορούν, τις προσπάθειές σας. Στις δύσκολες εποχές μας, η συμπαράσταση και η υποστήριξη, οικονομική και ψυχική από την οικογένεια, συνιστούν εφόδια ευθέως ανάλογα με τη γνώση που αποκτήσατε εδώ και το πείσμα που δείξατε για να την κατακτήσετε, να την εμπεδώσετε και να φτάσετε στη σημερινή τελετή.

Απευθύνω λοιπόν, τους δικούς μου επαίνους και τα εύγε μου, εξίσου σε εσάς και τις οικογένειές σας και περιμένω, μαζί με τους καθηγητές σας, να σας καμαρώσουμε πολλές φορές ακόμη στο μέλλον, για όσα είμαι βέβαιος ότι θα πετύχετε. Σας συγχαίρω και σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία".