AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

4 Μαΐ 2018

Η Σάμος στο συλλαλητήριο της Μυτιλήνης

Φωτογραφία του Ελισαίου Μαυρατζώτη

Στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν την Πέμπτη στη Μυτιλήνη από το Επιμελητήριο και φορείς της Λέσβου, με αφορμή το 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Β. Αιγαίου και την παρουσία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε αυτό, συμμετείχε αντιπροσωπεία του Επιμελητηρίου Σάμου με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Γιώργο Κυριαζή.

Ο κ. Κυριαζής μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος στο συλλαλητήριο που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη.

Δείτε το βίντεο του Ελισαίου Μαυρατζώτη:



Δείτε επίσης φωτογραφίες του Ελισαίου Μαυρατζώτη από το συλλαλητήριο της Μυτιλήνης και τη συμμετοχή της αντιπροσωπείας της Σάμου σε αυτό:





Σημειώνεται ότι την Πέμπτη τα καταστήματα στη Λέσβο έμειναν κλειστά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία του Πρωθυπουργού στο νησί, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια μεταξύ νεαρών και Αστυνομίας έξω από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, τον χώρο όπου μιλούσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ομιλία της Χριστιάνας Καλογήρου

Με τη φράση "Δεν μας ακούτε" έκλεισε, ενώπιον του Πρωθυπουργού, την ομιλία της στο συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση στη Μυτιλήνη η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Η Χριστιάνα Καλογήρου αποτύπωσε την εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και με έμφαση υπογράμμισε την επείγουσα αναγκαιότητα να αντιμετωπιστούν τα εξής δύο μεγάλα ζητήματα:

Πρώτον, η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, κάτι, που όπως είπε, αποτελεί "αναγκαία και ανυπέρβλητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη στα νησιά μας". 

Και δεύτερον, το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Για το θέμα αυτό η περιφερειάρχης επανέλαβε την ανάγκη ενίσχυσης των Υπηρεσιών Ασύλου, άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, φύλαξης των θαλάσσιων συνόρων και ελέγχου και συντονισμού της λειτουργίας των ΜΚΟ.
 

Η Χριστιάνα Καλογήρου σημείωσε ότι "η περιγραφή μιας πραγματικότητας είναι πάντα άλλο να την παρατηρείς, και άλλο να τη βιώνεις. Άλλο να συζητάς γι’ αυτήν, και άλλο να τη ζεις στην καθημερινή της διάσταση. Γι’ αυτό θα έλεγα, κύριε Πρόεδρε, μιλώντας από εδώ, μεταφέροντας και διερμηνεύοντας τη φωνή, την ανησυχία, την αγωνία, την αγανάκτηση, ακόμη και τον φόβο του τόπου μας που ποικιλότροπα δοκιμάζεται, θα έλεγα, κύριε Πρόεδρε, «Δεν μας Ακούτε».

Δεν μας ακούτε, κύριε Πρόεδρε, με την προσοχή που πρέπει, με το ενδιαφέρον που επιβάλλεται, με την προσήλωση που απαιτεί η στιγμή.

Έχουμε συχνά όλοι εμείς εδώ την αίσθηση ότι αυτό που εμείς βιώνουμε μοιάζει καμιά φορά σαν ξένο, σαν ξένο και μακρινό. Και αυτό δεν έχει αναφορά ειδικά στο πρόσωπό σας. Στην κυβέρνηση της χώρας απευθύνομαι, που πολλές φορές ό,τι φεύγει από την επικαιρότητα παίρνει μαζί και την προσοχή της...

Το Βόρειο Αιγαίο είναι η δύναμη των ανθρώπων του. Όπως και χθες έτσι και σήμερα, πορευόμαστε με μαχητικότητα, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση. Με τις αρχές μας σταθερές και τις αξίες μας οδηγό".
 
Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com