AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

2 Μαΐ 2018

Η Εργατική Πρωτομαγιά στην πόλη της Σάμου

Φωτογραφίες: Ερμής Πραξιτέλους

Οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά στην πόλη της Σάμου ξεκίνησαν το πρωί της Τρίτης με την απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο, ενώ ακολούθησε πορεία στην παραλιακή λεωφόρο.
 
Η πορεία πέρασε μπροστά από το "Ξενία", όπου τις προηγούμενες μέρες η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης ένα γιγαντοπανό  με το  σύνθημα "Εχθροί δεν είναι οι λαοί, είναι το ΝΑΤΟ η Ε.Ε και οι ΗΠΑ".

Ομιλία έγινε από την πρόεδρο του Ε.Κ.Σ, Βάσω Βρυνιώτη, ενώ χαιρέτησαν ο πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ, η Αγγελική Βαλεοντή - Δεμερτζή, εκ μέρους των Γυναικείων Συλλόγων της ΟΓΕ στο νησί και εκ μέρους της Πανσαμιακής Επιτροπής Ειρήνης, η Ρούλα Στεφανάκη, που κάλεσε στην πορεία ειρήνης την Κυριακή 13 Μαΐου στις 11 το πρωί στο Παλαιόκαστρο.

Στο τέλος της συγκέντρωσης διαβάστηκε χαιρετιστήριο μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης για την Πρωτομαγιά, που στάλθηκε στο Π.Α.ΜΕ και στο Ε.Κ.Σ από Τούρκους εργαζόμενους και τα σωματεία τους.

Επίσης, από την απεργιακή συγκέντρωση έγινε κάλεσμα συμμετοχής στους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες επιστήμονες, καθώς και στους εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους, στην κινητοποίηση του Ε.Κ.Σ την Πέμπτη 3 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, στο Εργατικό Κέντρο Σάμου, ενάντια στο 14ο Αναπτυξιακό Συνέδριο στην Περιφέρεια Βορειανατολικού Αιγαίου που γίνεται στις 2 και 3 Μαΐου στη Λέσβο, από την κυβέρνηση και την περιφέρεια.

Ειδικό κάλεσμα έγινε σε εμπορικούς και επαγγελματικούς συλλόγους του νησιού για συμμετοχή.

Πηγή: 902.gr


Φωτογραφίες: Ερμής Πραξιτέλους

Φωτογραφία: Ερμής Πραξιτέλους

Φωτογραφία: Ερμής Πραξιτέλους

Φωτογραφία: Ερμής Πραξιτέλους

Αρχική δημοσίευση στο My Samos Blog: www.my-samos.blogspot.com