AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

28 Νοε 2013

Εισέπραττε παράνομα επί 10 χρόνια τη σύνταξη της πεθαμένης συζύγου του

Φωτογραφία αρχείου

Εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα σε περιοχή του Πυθαγορείου Σάμου ένας 86χρονος, με την κατηγορία ότι ιδιοποιούνταν παράνομα σύνταξη χηρείας από το Ι.Κ.Α., ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα βιβλιάριο καταθέσεων τραπέζης.

Για τον 86χρονο προέκυψε ότι μετά το θάνατο της συζύγου του (το Φεβρουάριο του 2000), ξεκίνησε να λαμβάνει σύνταξη χηρείας, σύμφωνα με σχετική απόφαση του Ιδρύματος.

Μετά από τρία χρόνια περίπου (29/5/2003) σύναψε δεύτερο γάμο, χωρίς ωστόσο να τον δηλώσει, ως όφειλε στο Ι.Κ.Α., προκειμένου να διακοπεί η σχετική καταβολή, με αποτέλεσμα να εξακολουθεί να λαμβάνει παράνομα τη σύνταξη, επί δέκα περίπου έτη, έως τώρα.

Το συνολικό ποσό που έχει ιδιοποιηθεί παράνομα, όλα αυτά τα χρόνια, το οποίο αποτελεί συγχρόνως και ζημιά για το Ι.Κ.Α., ανέρχεται τουλάχιστον στις 83.000 ευρώ, ενώ θα προσδιοριστεί με ακρίβεια, μετά την έκδοση της πράξης καταλογισμού από το αρμόδιο υποκατάστημα του ιδρύματος.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Παράλληλα ενημερώθηκε η διοίκηση του Ι.Κ.Α, όπως και το αρμόδιο υποκατάστημά του, προκειμένου να διακόψουν άμεσα την καταβολή της σύνταξης και να προβούν στις δικές τους περαιτέρω νόμιμες ενέργειες.