AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

30 Νοε 2013

"Οδύσσεια" το ταξίδι από Πειραιά για Σάμο με το "Θεόφιλος"


Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες των επιβατών του πλοίου "Θεόφιλος", το οποίο αναχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής 29/11 από Πειραιά για Σύρο – Εύδηλο – Άγιο Κήρυκο Ικαρίας – Φούρνους – Καρλόβασι Σάμου – Βαθύ Σάμου, φθάνοντας στον τελικό του προορισμό μετά από συνολικό ταξίδι άνω των 18 ωρών.

Στο πλοίο, το οποίο προερχόταν από μακρόχρονη ακινησία και επισκευή, προέκυψαν σοβαρά προβλήματα τα οποία οδήγησαν τους επιβάτες σε εντονότατες διαμαρτυρίες και, τελικά, έγγραφη καταγγελία που υπογράφηκε από 132 άτομα και επιδόθηκε στο Λιμενάρχη Σύρου.

Στη Σύρο διενεργήθηκε έλεγχος από πενταμελές κλιμάκιο παρουσία του λιμενάρχη. Στους επιβάτες δόθηκε η διαβεβαίωση ότι το πλοίο είναι ασφαλές και μετά από 1 ώρα και 15' παρέλαβαν την καταγγελία τους και αποχώρησαν.

Οι επιβάτες κατήγγειλαν μεταξύ άλλων ότι:

- Το πλοίο άργησε να αναχωρήσει από τον Πειραιά κατά 1:30 ώρα γιατί τροφοδοτήθηκε πολύ καθυστερημένα με καύσιμα και ενώ όλοι οι επιβάτες βρίσκονταν ήδη πάνω σε αυτό.

- Λειτουργούσε μόνο η μία μηχανή του πλοίου, δίνοντας σε αυτό μία μέση ταχύτητα σχεδόν 13 κόμβων όπως φάνηκε στο στίγμα του πλοίου στους χάρτες παρακολούθησης πλοίων σε πραγματικό χρόνο και επιβεβαίωσε ο ύπαρχος.

- Η ατμόσφαιρα στο πλοίο ήταν αποπνικτική από τα καυσαέρια του.

- Οι τουαλέτες του πλοίου δε λειτουργούσαν.