AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

18 Νοε 2013

Το Ίδρυμα Λάτση χρηματοδοτεί πρόγραμμα σχολείου στα Κοντακαίικα


Το Δημοτικό Σχολείο Κοντακαίικων είναι ένα από τα 17 σχολεία της νησιωτικής Ελλάδας που εξασφάλισαν για το σχολικό έτος 2013-2014 τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων με τίτλο "Μαθαίνουμε Παρέα", το οποίο χρηματοδοτείται από το Κοινωφελές Ίδρυμα Λάτση.

Η εκπαιδευτική δραστηριότητα που πρότειναν οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Κοντακαίικων - και τελικά εγκρίθηκε από την επιτροπή αξιολόγησης του Ιδρύματος Λάτση - έχει τίτλο "Γράφω το "χωριό" με φως" και ανήκει στη θεματική ενότητα "Τέχνες - Φωτογραφία".

Πρόταση για συμμετοχή στο πρόγραμμα "Μαθαίνουμε Παρέα" είχαν υποβάλλει 125 σχολεία από 28 διαφορετικά νησιά, αλλά τελικά εγκρίθηκαν οι προτάσεις για μόνο 17 σχολεία από 16 νησιά, τη Σάμο, την Άνδρο, την Αστυπάλαια, την Κάλυμνο, την Κέρκυρα, την Κεφαλλονιά, την Κω, τη Λέσβο, τη Λήμνο, τη Νάξο, τη Νίσυρο, την Πάρο, τη Ρόδο, τη Σαλαμίνα, τη Σύρο και τη Χίο.

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη εκείνων των πρωτοβουλιών μέσω των οποίων εξελίσσονται πολύμορφα οι γνώσεις, οι εμπειρίες και οι δεξιότητες των μαθητών, τόσο στο σχολικό όσο και στο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Παράλληλα, με το πρόγραμμα αυτό δίνεται η δυνατότητα στους εκπαιδευτικούς να δοκιμάσουν καινοτόμες εκπαιδευτικές ιδέες και πρακτικές.