AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

23 Νοε 2013

Το Υπουργείο Παιδείας βραβεύει διευθυντή σχολείου της Σάμου για θεατρική παράσταση


Ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου πόλεως Σάμου, Γιάννης Μανδουραράκης, θα βραβευτεί την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για το χορόδραμα που σκηνοθέτησε και χορογράφησε, διασκευάζοντας το γνωστό και ιδιαίτερα επίκαιρο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα", το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012.

Το έργο αυτό διακρίθηκε στο θεσμό "αριστεία και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση". Πανελλαδικά θα βραβευθούν άλλα 104 έργα. Ο θεσμός κατά το έτος εφαρμογής 2012-2013, σημείωσε μεγάλη επιτυχία για 4η συνεχόμενη χρονιά, αφού κατατέθηκαν 1.035 έργα, έναντι των 470 που είχαν κατατεθεί το προηγούμενο έτος εφαρμογής του θεσμού, από 1.850 εκπαιδευτικούς.

Δεν χρειάστηκαν "σπίρτα" για να ανάψει η φωτιά της δημιουργικής παρουσίας των παιδιών επί σκηνής. Χρειάστηκε απλά έμπνευση, όραμα και πολύ δουλειά από τους διδάσκοντες, τους γονείς αλλά και τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πόλεως Σάμου.

Το γνωστό και ιδιαίτερο επίκαιρο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν "Το κοριτσάκι με τα σπίρτα", με μια άλλη σκηνοθετική ματιά και ελεύθερη διασκευή, ερμήνευσαν μουσικοκινητικά όλοι οι μαθητές, το Σάββατο 15 Δεκέμβρη 2012 και... "μάγεψαν" το πυκνό ακροατήριο!

Εκατόν έξι μαθητές επί σκηνής (το σύνολο του μαθητικού πληθυσμού), έδωσαν με αφήγηση και χορό, τη δική τους διάσταση σε ένα παραμύθι με σύγχρονα νοήματα, ευαισθησίες και προβληματισμούς. Το ιδιαίτερο τέλος στην ιστορία αυτή, έδωσε μια άλλη ελπιδοφόρα διάσταση στο παραμύθι, φέρνοντάς το πιο κοντά στην σημερινή αναγκαιότητα για ένα μικρό "φως".......

Στη διασκευή, τη σκηνοθεσία, τις χορογραφίες αλλά και τη μουσική επιλογή των κλασικών κομματιών που "έντυσαν" μοναδικά την όλη παράσταση, ο διευθυντής του σχολείου και μέλος της θεατρικής ομάδας Σάμου, Γιάννης Μανδουραράκης. Ουσιαστική υπήρξε και η βοήθεια που παρείχε στην όλη διοργάνωση και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τόσο στην υλοποίηση όσο και στο απλόχερο κέρασμα που ακολούθησε.

Πηγή: http://samosweb.blogspot.gr