AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Νοε 2013

Προβολή ταινίας από το Vespa Club και την Κινηματογραφική Λέσχη στις 16/11


Το Vespa Club Samos σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Σάμου διοργανώνει το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στον χώρο της πρώην Μαυρογενείου Σχολής στο Μαλαγάρι (ώρα έναρξης 21:00) την προβολή της ταινίας Quadrophenia.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η περίληψη της ταινίας:

Η ταινία Quadrophenia βασίστηκε στην ομώνυμη rock όπερα των Βρετανών The Who, που είχε κυκλοφορήσει σε διπλό LP το 1979. Πρόκειται για τη δεύτερη προσπάθειά τους για πάντρεμα των ηλεκτρικών εντάσεων του rock με την έντεχνη φινέτσα της όπερας, μετά την καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία του Tommy (1975). 


Η ιστορία του Quadrophenia είναι μια ιστορία ενηλικίωσης και αντιπαλότητας ανάμεσα σε δύο υποκουλτούρες ευρύτατα διαδεδομένες στη Βρετανία της δεκαετίας του '60. Από τη μία έχουμε τους mod: παιδιά της εργατικής τάξης που τους αρέσει να ντύνονται με στιλ, να κυκλοφορούν με βέσπες και να ακούν αμερικανική rhythm & blues και βρετανική pop/rock μουσική (στην κατηγορία αυτή τοποθετούνται και οι Who). Από την άλλη βρίσκουμε τους rocker: σκληρούς τυπάδες με δερμάτινα και μπότες, που ακούνε κλασικό αμερικανικό rock. 

Η σύγκρουση λαμβάνει χώρα στο Brighton, στα νότια παράλια της Αγγλίας, με υπόκρουση τα κιθαριστικά riff του Pete Townshend, το βροντώδες μπάσο του John Entwistle και τη ρυθμική ραχοκοκαλιά από τα ντραμς του Keith Moon, σε τραγούδια σπουδαία όσο το επικό "Love reign o'er me", το "Is it in my head?", το "5:15", το "The real me". Στο φιλμ αυτό πραγματοποιεί το κινηματογραφικό του ντεμπούτο και ο Sting.

Δείτε το trailer: