AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

22 Νοε 2013

Οι εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης την Κυριακή 24/11


Tην Κυριακή 24 Νοεμβρίου θα εορταστεί η Εθνική Αντίσταση στη Σάμο και ολόκληρη την Ελλάδα. Στα πλαίσια του εορτασμού εκείνη την ημέρα θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις:

Α. Γενικός σημαιοστολισμός σε όλο το Νομό από την 8η πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ήλιου.

Β. Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των Ο.Τ.Α. καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών από τη δύση του ηλίου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης της εορτής.

Στις 10:30 το πρωί της Κυριακής: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Σάμου, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας κ. Ευσεβίου. 

Στις 11:00: Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της Πόλης, στην Πλατεία Πυθαγόρα, από τους Βουλευτή Σάμου, Aντιπεριφερειάρχη  Σάμου, Διοικητή 79 Α.Δ.Τ.Ε, Δήμαρχο Σάμου, Εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΕΑΕΑ, ΠΟΑΕΑ, ΠΣΕΑΕΑ), πολιτικά κόμματα και πολιτικές νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο νομικού προσώπου ή άλλου φορέα θελήσει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού, έπειτα από έγκαιρη γνωστοποίηση  στον Ττελετάρχη.

Μετά την κατάθεση στεφάνων, θα επακολουθήσει ομιλία, ενός λεπτού σιγή στην μνήμη των Ένδοξων Νεκρών και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.