AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

15 Νοε 2013

Μαθήματα ελληνικών για μετανάστες στον Δήμο Σάμου

 

Μαθήματα της ελληνικής γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού για νόμιμους μετανάστες του προγράμματος "Οδυσσέας" θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο Σάμου στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος "Εκπαίδευση και Δια Βίου μάθηση" του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το Έργο "Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ" απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα.

Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους. Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα: Α1 (διάρκειας 125 ωρών ), Α2 (διάρκειας 175 ωρών), Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών). Τα μαθήματα παρέχονται δωρεάν.

Για τη συμμετοχή απαιτείται ακόμη η προσκόμιση φωτοτυπίας της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου και της άδειας διαμονής.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται στα ΚΕΠ Σάμου, Πυθαγορείου, Καρλοβασίων και Μαραθοκάμπου ώστε να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις. Διατίθεται και σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση του δήμου.

Αιτήσεις θα κατατίθενται συμπληρωμένες τις ώρες λειτουργίας των ΚΕΠ Σάμου.
Επικοινωνία: 6985729196
E-mail: akiriazi@hotmail.com

Υπεύθυνη Εκπαίδευσης: Αργυρώ Κυριαζή