AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

25 Νοε 2013

Ερώτηση στη Βουλή για τα προβλήματα των Επαγγελματικών Λυκείων της Σάμου

 

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε Διαμάντω Μανωλάκου, Λιάνα Κανέλλη και Γιάννης Γκιόκας σχετικά με τα προβλήματα στη λειτουργία των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ) Σάμου και Καρλοβασίου, όπως και στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Σάμου.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

"ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Θέμα: Προβλήματα στη λειτουργία ΕΠΑ.Λ Σάμου και Καρλοβασίου και στο Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Σάμου.

Ήδη διανύουμε τον 3ο μήνα της εκπαιδευτικής χρονιάς και τα προβλήματα στο ημερήσιο και εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου και του ΕΠΑ.Λ Καρλοβασίου συνεχίζονται, με εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως.

Έτσι, όπως σημειώνει η Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου, κάθε βδομάδα δεν διδάσκονται 287 ώρες σε μαθήματα ειδικότητας, με κίνδυνο περισσότεροι από 75 μαθητές να χάσουν τη χρονιά τους και να μην πάρουν ποτέ πτυχίο, εξαιτίας της έλλειψης εκπαιδευτικών.

Στο δε Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Σάμου στο οποίο φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες η κατάσταση είναι χειρότερη αφού δεν έχει ακόμη ξεκινήσει να λειτουργεί λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα πάρει άμεσα για να λυθούν τα παραπάνω προβλήματα και να λειτουργήσουν τα ΕΠΑ.Λ και η Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Σάμου
";

Πηγή: 902.gr