AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

19 Νοε 2013

Αγνή Καλογερή: Να παρέμβει η Δικαιοσύνη για τα ΕΠΑ.Λ


Την παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το πρόβλημα έλλειψης καθηγητών στα Επαγγελματικά Λύκεια της Σάμου ζητά η βουλευτής Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α - Ε.Κ.Μ, Αγνή Καλογερή.

Η βουλευτής αναφέρει ότι εκατοντάδες διδακτικές ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα τόσο στο ημερήσιο και εσπερινό ΕΠΑ.Λ (Επαγγελματικό Λύκειο) Σάμου όσο και στο ΕΠΑ.Λ Καρλοβάσου, λόγω έλλειψης εκπαιδευτικών μετά την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 2.200 καθηγητές ειδικοτήτων από το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Ε.Λ.Μ.Ε Σάμου, από την αρχή της σχολικής χρονιάς κάθε εβδομάδα χάνονται 287 ώρες σε μαθήματα ειδικότητας και 75 μαθητές στη Σάμο απειλούνται να χάσουν την χρονιά τους και να μην πάρουν πτυχίο.

Επειδή η λειτουργία των δημόσιων σχολείων και η μόρφωση της νεολαίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη υποχρέωση της πολιτείας και επειδή το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων δεν απαντά στις συνεχείς ερωτήσεις και αναφορές σχετικά με το πρόβλημα υποστελέχωσης των σχολείων, η βουλευτής Σάμου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α-Ε.Κ.Μ Αγνή Καλογερή κατέθεσε στην Εισαγγελία Σάμου στις 18/11/2013 αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 1387 ζητώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης και την απόδοση ευθυνών για τα "κλειστά σχολεία" της Τεχνικής – Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στη Σάμο και στην Ικαρία.
Η βουλευτής δήλωσε: "ο φαρισαϊσμός της κυβέρνησης έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Τα σχολεία δεν κινδυνεύουν από τις χαμένες ώρες των καταλήψεων, αλλά από την υποστελέχωση τους, την αναλγησία των υπεύθυνων, καθώς και από τη διαρκή υποταγή στην Τρόικα. Κάθε κλειστό σχολείο είναι μαχαιριά στο μέλλον της πατρίδας μας".