AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

27 Νοε 2013

Εκπαιδευτικά προγράμματα της Βιβλιοθήκης Σάμου για σχολεία


Τρία εκπαιδευτικά προγράμματα υλοποιούνται ταυτόχρονα κατά τη σχολική χρονιά 2013-14 από τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου. Τα προγράμματα αυτά είναι τα εξής:

1) "Ιστορία της Γραφής"

Με ποικίλες δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν διαδραστικά και συμμετοχικά την εξέλιξη της γραφής από τα εικονογράμματα ως το αλφάβητο. Μετά από την παρουσίαση των βασικών σταδίων της γραφής, οι μαθητές γνωρίζουν στην πράξη τον τρόπο γραφής γράφοντας ή χαράσσοντας τα σύμβολά της.

Απευθύνεται στις τάξεις Δ’ Δημοτικού ως Γ’ Λυκείου. Διάρκεια: 60-90 λεπτά.

2) "Ανάγνωση – Αναδημιουργία"

Με βάση επιλεγμένα κείμενα, οι μαθητές ανακαλύπτουν πόσο διαφορετικό είναι το ίδιο κείμενο για τον καθένα μας. Η ανάγνωση είναι μια προσωπική δημιουργία με αφετηρία το κείμενο. Με συμμετοχικό τρόπο τα παιδιά κατανοούν τη μαγείας της ανάγνωσης και τελικά μαθαίνουν να κατανοούν  όχι μόνο τα κείμενα, αλλά τους ίδιους τους εαυτούς τους.
Απευθύνεται σε όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Διάρκεια: 40 λεπτά.

3) "Η τυχαία γέννηση ενός Παραμυθιού"

Οι μαθητές εισάγονται στο χώρο της δημιουργίας. Συμμετέχουν στη γέννηση μιας ιστορίας, ενός παραμυθιού. Αρχίζουν να κατανοούν ποια είναι τα ερεθίσματα που οδηγούν στη δημιουργία μια ιστορίας. Πού μπορεί να κρύβεται η έμπνευση και πώς ξεκλειδώνεται η φαντασία.

Απευθύνεται σε όλες τις τάξεις Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου. Διάρκεια: 50 λεπτά.

Για ημερομηνίες και ώρες επισκέψεων, καλέστε στο τηλέφωνο της Βιβλιοθήκης: 22730-27216.

Η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Σάμου επιδιώκει να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο χρήσιμη στα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Οι χώροι της πάντοτε είναι στη διάθεσή τους για να την επισκεφτούν, να γνωρίσουν τον κόσμο των βιβλίων, να αξιοποιήσουν τους χώρους και τον εξοπλισμό της, να υλοποιήσουν προγράμματα φιλαναγνωσίας ή απλά να κάνουν μάθημα στους χώρους της.