AUTOMATIC TRANSLATION OF OUR BLOG INTO YOUR LANGUAGE BY GOOGLE TRANSLATE:

Turkish English German Dutch Swedish Danish French Italian Russian Spanish Portuguese Arabic

14 Νοε 2013

Νέα διάσωση τσακαλιού από τους ερευνητές του "Αρχιπελάγους"


Άλλη μια επιτυχημένη διάσωση άγριου ζώου πέτυχαν την Τρίτη οι ερευνητές του Ινστιτούτου "Αρχιπέλαγος" στη Σάμο.

Το πρωί της Τρίτης έλαβαν πολλές κλήσεις από κατοίκους της Σάμου για ένα τσακάλι που βρισκόταν τραυματισμένο στην άκρη του δρόμου, έξω από την πόλη της Σάμου.

Οι ερευνητές έσπευσαν άμεσα στο σημείο, του παρείχαν τις πρώτες βοήθειες και το μετέφεραν σε τοπικό κτηνιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι το τσακάλι είχε χτυπηθεί από διερχόμενο αυτοκίνητο. 

Χωρίς να χάσουν χρόνο, έστειλαν το μικρό τσακάλι με το επόμενο καράβι στον Πειραιά και από εκεί με την βοήθεια εθελοντών αυτό μεταφέρθηκε στην Αθήνα, στο κέντρο περίθαλψης του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής "Anima". 




Κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, παρά το μεγάλο φόρτο εργασίας, οι ερευνητές του "Αρχιπελάγους" έχουν περιθάλψει δεκάδες τραυματισμένα ζώα που εντοπίζουν κάτοικοι και επισκέπτες από διάφορες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου. 

Είναι πολύ σημαντικό να τους προσφέρονται άμεσα οι πρώτες βοήθειες από εξειδικευμένο προσωπικό, έτσι ώστε να μπορούν να διασωθούν και να ελευθερωθούν σύντομα στο φυσικό τους περιβάλλον. 

Οι άνθρωποι του ερευνητικού ινστιτούτου με έδρα τη Σάμο ευχαριστούν ιδιαίτερα όλους όσους τους ενημερώνουν για τέτοια περιστατικά και βοηθούν στη μεταφορά των τραυματισμένων άγριων ζώων.